Saturday, July 1, 2017

Arab Eid Festival 2017 di dlm hujan..

Besarnya fadhilat orang berpuasa 6 ek..
Bila la Ahkak kau ni nak start?.  Pelbagai
godaan mengoda..  mcm2 event pulak minggu ni.

Mudah2an dgn memberi peringatan ini..
Tertempiaslah pahla2 puasa 6 uollz tu utk ai. Hihi..

Arini sepatutnya ada 3 event, 1 di Mirabooka, 1 di Kattening dan 1 lg anjuran Arab Australian Association.  The one in Mirabooka has been cancelled due to bad weather..  arini hujan lebat dari awal pagi Dik Non.  The rest dapat diteruskan sebab berlangsung dlm dewan.





Ole2 utk Buruk - si bulus kesayangan MIL



Event Arab ni, ai  tunggu2 dari awal bulan lagi (ah sebenarnya sejak awal posa lg.. kikiki..  sebab berdasar pengalaman yg lepas2..  memang meriah yg amat).

Mulanya ai ramalkan  itu je event raya  pengubat sedih tak balik tanahair.   Rupa2nya tak juga...  Sampai waktunya anak2 pulak tak nak join sebab lebih selesa berteman selimut kat umah.  Menu puree yg ai rindu2 sgt pun takde.  Dorang beraya kat India agaknya atau malas join sebab ujan.

Moral of the story... raya sebenarnya tak boleh dirancang sgt kerana Allah adalah sebaik2 perancang.   Secara keseluruhannya raya paling meriah kami kali ni sebab diserikan oleh teman2 Indo yg mostly tak pulang ke tanahair masing2.


4 comments:

  1. Selamat hari raya buat kak Sam sekeluarga Di perantauan.. moga ceria selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin. T.kasih Aisy, teman blogger yg lama menghilang dan dirindui. Kekeke. Moga ceria di hari raya.

      Delete
  2. Sejukkan, jk akakpn xmo kuar umah, 1 kepala dgn anak2, hi3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi - ha'ah.. ramai nampaknya yg sekepala dgn anak2 saya, tak mo kluar umah sejuk2 ni. Arini pasar pun lengang.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...