Friday, July 14, 2017

Kaktus

Ai tak taulah orang lain panggil apa.
Tapi remaja2 sini panggil menda hijau ni kaktus.   Let say kalau nak hang out dan bertemu janji...  "Ok.. jumpa nanti di kaktus"

"Kat mana pasar malam Perth tu?".  "Depan kaktus".   Bla bla bla dsbnya.


Ok.. tu je nak cerita tentang mercu tanda (mercu tanda ke?) yg boleh jadi rujukan kalau2 anda tersesat kat sini.  Replika ni sebenarnya ada juga kat tempat lain.. tapi ni je yg  popular sikit untuk pelancong bergambo2 termasuk ler Amy Mastura aritu.



Tepek jap pix makcik ni.  Ada kenangan penting yg ingin disemadikan pada hari ini.

4 comments:

  1. Makcik dah ke? Akak lihat muda jelita lg.. 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... dah tua dah pun saya ni Umi.
      Kawan2 sebaya ada yg dah bercucu.

      Delete
  2. Eh macam kaktus la...bukan ke..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn?. First time nampak dulu saya ingatkan replika apa.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...