Wednesday, July 19, 2017

Tahniah Wardina Safiyyah.




Dulu ramai tanya ai..

"Sam.  Kau kat sana tak jumpa Wardina ke?.  Kan dia blaja kat sana.".

What?.   Tak jumpa pun.    Sekurang2nya kat London Street ke, Msia Hall makan ketupat raya sama2 ke atau berselisih bahu kat  Myer.

Oh kat Brisbane rupa2nya beliau. Mana la ai nak jumpa Dik Non...  ai kat Barat Daya, Wardina pula di Timur Laut, Aussie.  (Hari ni kita belajar Geografi ye murid2).


Credit pix to Google


Syabas!.  Dlm usia 38 thn minat beliau masih membara utk sambung pula Master setelah mendapat degree dlm bidang physcology baru2 ini.  Semoga terus cemerlang Dina.  (Eh mcm la dia baca belog aku ek?).


Sebenarnya bukan apa.. seronok baca kisah2 wanita2 yg jiwanya sentiasa hidup dan kental.  Moga jd inspirasi.

Begitu juga kisah J.K Rowling yg tidak kurang juga menariknya.  Pernah direject dari kolej di awal usia 17 thn,  then kahwin.. bila dah kahwin.. lain pulak deritanya.. menghadapi kegagalan,  pastu bercerai.  Semua berlaku di usia yg agak lewat.  Ekoran itu menghadapi depression yg amat. Pernah terpikir nak bunuh diri. OMG!.😱

Namun!!!. Namun puan2.. pada usia 31..  beliau terpikir utk menghasilkan sesuatu yg bermakna.. yg menjadi minatnya.  Plinggg!.  Tetiba.  Masyaallah!.  Nasib baik beliau kembali optimis.

Alhamdulillah.  Masa umur dia 35 tahun karya2 penulisannya meletus !! Dan pada usia emas.. iaitu 42 tahun novel2nya release.. Ya. Itulah novel HARRY POTTER yg anda suka baca tu.


Sekian.  Moga jadi inspirasi untuk ibu2 tunggal dan bapa2 tunggal yg terkecewa di luar sana dan juga ibu tak tunggal juga.  Hey come on!.  Jgn sedih2.  Penduduk dunia bukannya seorang.







11 comments:

  1. Assalamualaikum Wrmbth

    Tahniah pada individu yang sentiasa menolak diri ke hadapan

    Berhijrah untuk sentiasa lebih maju

    Tak duduk bawah tempurung

    Hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah Wardina.. lama tak dengar citer dia..

    Ehh mamajue pun suka harry potter tu..

    Jemput singgah ke blog MamaJue

    ReplyDelete
  3. Bersyukur dengan apa yang ada..inshaAllah bahagia hidup =)

    ReplyDelete
  4. Sata suka wardina. So mature.
    And jr rowling.

    ReplyDelete
  5. belajar laa kan kak selagi mampu and minat.. jangan macam e'in, dah tak minat nak belajar lagi dah.. huhu

    ReplyDelete
  6. Saa baruje baca kesa jr rowling.

    ReplyDelete
  7. pembetulan,
    *saya baru baca kesah jr rowling.

    ReplyDelete
  8. Wardina antara artist wanita yg mama respek. Ada isi gitu

    ReplyDelete
  9. inspirasi la dia ni.. bukti nak belajar tak kira umur. ni tengah nak apply masters pun tragak2.. ehhe

    btw CT follow sini..

    ReplyDelete
  10. wah tahniah Wardina. good job sangat!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...