Friday, March 15, 2019

Lupakan sehari berpesta, demi kemerdekaan berabad2 - Idiom 12

Assalamualaikum...
Congrats pada yg berjaya dlm SPM semalam. Pada yg kurang menyerlah.. cuba lagi.
Memang lah frust..  seandainya result tak seperti diimpikan, bohong lah kalau org gagal boleh balik rumah sengih2.. be realistic  lah kannn.....  tapi Allah sebaik2 perancang.    Every clouds has a silver lining uollz..

Btw...  bangkit lah dari kemurungan itu ye .. Pejamkan mata, pekakan telinga dari segala omongan kedengkian...

Bak kata orang yg berpengalaman :-


"Lupakan setahun keseronokan  berpesta... Demi kemerdekaan berabad2"








Kebetulan idiom hari ini macam sesuai...  Sesuai untuk difikirkan tika diserang dilema memilih bidang apa untuk dipilih di Uni dsbnya.   Supaya kelak tak menyesal.

"A dime a dozen"  -  seposen je sedozen... atau sedozen boleh dapat 10 sen..
Maksudnya tak de value sangat bila dah banyak sangat,..  ibarat macam cendawan tumbuh lepas hujan... bersepah2 di sana sini. 

So choose wisely.

The dime, in United States usage, is a ten-cent coin ye.


Ok lah bye.   


2 comments:

  1. hahaha akak ur so cute la. the tittle tu kalo tak baca content i could not guess apa idiomnya =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I worked while they partied..
      Now I party while they work..

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.