Thursday, March 14, 2019

Window2 shopping - idiom 11

Neither of these items is mine...
Sesaja try upload pic window shopping.. sebagai mengenal pasti betul ke kebanyakan social media pagi ni menghadapi kemerosotan kelajuan.

Patut la ada pic2 yg tak lepas bila ai upload kat wassap pagi ni..


Assalamualaikum and morning anyway!.




Lawo ke tak winter coat ni?.  RM300 mesti la lawo kan?. 



Ai jarang suka kan benda... tetapi kasut yg ai belek semalam memang sedap betul lah kat kaki... dan bebas hinzir.  Eh!.  Bukan yg dlm pic ni... tapi kedai yg satu lagi... taksub sgt mencuba sampai tak sempat selfie.  Tapi RM600 lah pulak.. 




Belikan Mr Shashal kemeja batik which is now trending.   


Idiom pagi ni...
"Sink into oblivion"


"He has promised to buy  a jacket for me but once he saw his beautiful shoes...his promise sunk into oblivion"..  

Ini contoh ayat saja ye... tiada kait mengait dgn IRP atau sebagainya.  Ai tak suka menyusahkan suami... kalau nak... kumpul duit dan beli sendiri.



Maksud idiom :
*tenggelam atau ghaib jatuh ke dasar...  atau erti kata lain "lupa" ... selalunya tentang janji, duit hutang dsbnya.  Ditelan arus zaman.





No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.