Monday, April 15, 2019

Bila anak enggan dibelanja

"Qistina puasa, cuba wassap... dia nak berbuka kat mana?".    Pesan suami.    Kami tengah ngeteh bertiga, sepulang mengambil Ain. 


Dalam hati dah terbayang Silk Road, San Remo dan lain2 untuk dinner malam ni...   tapi jawapan Qistina tak memberangsangkan langsung.   Memilih untuk berbuka di rumah sahaja.   Tak dapat la Mama nak menumpang "rezeki anak".  Huaa...


Bukan la tak boleh ke sana tanpa mereka, tapi kalau belanja orang berpuasa kan lebih afdhal.  Qistina pula orangnya tak suka dipaksa2.


Siapa ada anak yang macam ni?.  Homely type?.   


I agree with her anyway.  Sitting in our own house alone in peace, eating foods that we like, minding our own business is literally priceless.




Kehadiran pelangi buat julung2 kalinya untuk tahun ini sudah cukup membuat hati berasa tenang.  Lama tunggu kehadiran "mereka" ni semua.








Ada kedai shawl baru bukak di Cerousel.
Harga dari serendah 15 dollars  selai.     Nanti nak dekat raya kita pegi ye.


 

2 comments:

  1. Qistina ni macam acik yan la...suka buka posa kat rumah. Senang solat maghrib. Lagipun anak2 kecik lagi...afdhal la buka kat rumah...sbb kalau buka puasa kat luar..kena buka langkah silat bagai

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.