Saturday, December 6, 2008

SEBUAH PENGORBANAN DI AIDIL ADHA


Ha ni la kucing MM... cute tak? Ada seorang member sepergaduhan MM tu request gmbr kucing comot MM, belum sempat lagi la nak capture.. Sorry ya. MM nak suruh dia posing tapi asyik hilang pulak dia... nama kucing kami Jenab. Buruk je rupa... tapi dah beranak-pinak. Dah 3 jenerasi dah tapi kami biar je dia stay luar rumah dengan anak cucunya... susah la nak maintain. Si Jenab ni tak berapa suka makan "makanan segera kucing" yang banyak kat pasaran tu.. tapi kami paksa je sebab tak kan hari-hari nak gorengkan ikan untuk dia. Lagipun kadang kami balik kampung. Jenab ni memang kerja dia lapar je, mungkin sebab anak dia ramai sangat nak menyusu. Semua rupa dia sampai kadang tu tak kenal yang mana satu si Jenab. Yang peliknya anak Jenab yang baru ni boleh pulak breast feeding dgn kakak sulung dia yg kita namakan Kak Long... pelik pulak ya..itulah pengorbanan seorang kakak kepada adik-adiknya padahal Kak Long ni belum pernah beranak. Cuba kita ambil ikhtibar dari cerita kucing ni. Mungkin ada insan-insan yang telah banyak berkorban untuk anda, silalah beri ucapan terima kasih anda kepada mereka. Silalah... silalah.

3 comments:

  1. Kalau gitu yang MM panggil kak Long tu lah si Jenab.

    ReplyDelete
  2. kenapa yg satu muka masam n yg lg satu mcm tegedik2 je...

    p/s: OC aku tak leh undilah sbb tak de kreteria yg aku boleh undi, letaklah masa di IPT ke, aku mana pernah bercinta masa sekolah...ko pun tau kan...aku ni nak ckp ngan pempuan pun lemah/longgar lutut..betul....

    ReplyDelete
  3. Salam semua..

    Betul juga pndpt anonymous tu... anda mmg bijak, x terpikir pulak MM gitu sekali tp lupa MM nak cakp K.Long tu paling berbeza dlm family.. warna dia lain dr si Jenab (Jenab berbulu putih gebu cam kacukan...si K.Long berbulu mcm dlm gmbr tu la..ala2 kg) Kesian...si K.Long ni dia mmg plg buruk dlm family, mungkin ikut rupa ayah dia..

    Oh sorry la BB, MM tak terpikir pulak psl Cinta Kampus, lupa la...mungkin sbb masa zaman kampus MM pun x pernah bercinta...al maklum... masa tu jauh di perantauan... rupa xde, harta pun kurang... itu yg xde boy tu.

    Ok la... next vote, MM buat tajuk yg grand2 sikit.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...