Wednesday, February 11, 2009

BARU NI LA MM SEMPAT MEMBUAT KEK

Resepi Kek Marble Cara Malas







Lama dah tak buat kek... mulanya terfikir..entah kan menjadi entah kan tidak... Tapi last2 jadi jugak lerr. Hari ni buat kek marble cara malas.... Malas nak guna mixer tu.. just pukul-pukul je sebelum temankan Qistina menunggu drivernya ke sekolah. Sejam lepas tu siap la kek marble cara malas MM ni... emm..memang sedap..nak sedap lagi cari la resepi yang menggunakan susu tu..resepi yang ni memang resepi cara malas...tapi hasilnya memang not bad.



1 cawan gula icing + butter 250 gm
(pukul)

Masukkan telur sebiji demi sebiji (guna 3 biji telur)


Pukul hingga mencair, baru masukkan
tepung (1 cawan setengah (3/4))


masukkan esen vanilla (1 penutup)

dah siap baru dibahagi adunan kepada 2 bahagian
satu biarkan ianya berwarna semulajadi dan satu lagi
masukkan serbuk coklat ke dalamnya..
OK dah siapp....selepas tu lengserkan loyang dgn menggunakan mentega...
masukkan adunan tadi one by one ikut kreativiti anda
biar kelihatan seperti marble...
bakar pada suhu 170 C selama 45 minit.

No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...