Tuesday, September 8, 2009

HASIL KERASTANGANKU....

Suatu pagi ramadhan yg indah..
ibu mertua mengemas rumah beliau...
dan meminta my hubby untuk membuang satu meja buruk dan ...

......seplastik
bunga-bunga kat bawah ni... Meja tu memang dah buruk, so nak buang pun takpe... tapi bunga-bunga ni rasa sayang pulak nak buang... SO apa lagi..
mulalah terfikir nak jadi minah saleh kat satu program TV 10 tahun dulu... (apa tah
tajuknya... lupa la...)
RECYCLE BAHAN-BAHAN TERBUANG...

MM rendam bunga-bungaan yg dah tak ada rupa tu ke dalam dynamo

selama 1 jam biar hilang segala habuk dan bakteria...

dan jemur di bawah mentari... naik sunburn tau muka aku menjemur

bunga2 ni... hehehe... (eleh.. mcm la byk sgt.. tp sebab tak sahur arini tu yg

letih sgt tu).

dan bila dah kering... mula la menggubah... entah lerr....

cantik tak? OO tak cantik ya???. Ok la tu

dpd dibuang... MM memang kerastangan..



TIP: Orang kata... kalau nak susun bunga-bunga tu.. kena ikut tone warna.. family colour..maksudnya kalau bunga tu rose merah dan ada tone kaler kekuningan di sekitar kelopaknya yg merah tu misalnya... bunga-bunga kecil sampingan kena la warna kuning atau warna merah.. tak boleh main letak macam-macam kaler..

Ah.. MM main gubah jer.. janji gubahan tu nampak penuh dan warna bunga tu sesuai dengan tema ruang yang kita nak letak bunga tersebut.

5 comments:

  1. emmmmm...nice match....not bad lah you ni...creativity can be upgrade...

    boleh saya order satu jambak bunga dari u, yet still dari bahan2 yg terbuang atau nak di buang...murah sikit....

    ReplyDelete
  2. TQ.. hehehe...

    Actually dah lama I tak menggubah bunga.. sangatlah malang kalau you order bunga2 tu dr I. Hasilnya mesti tak tip top!

    Paling last I menggubah bunga ialah 8 thn dulu masa konvokesyen adir ipar I.. 4 jambak bunga fresh kena siapkan. 1 mlm tak tido. Lepas tu, minat tu hilang mcm tu jer.

    Anyway, thanks for yr visit.

    ReplyDelete
  3. aku mcm kenal jer dgn mamat nie..tp di mana ya

    ReplyDelete
  4. Oleh kerana dia dah jadi ANONYMOUS.. kalau aku kenal pun buat2 la mcm tak kenal Doyok..

    ReplyDelete
  5. jejaka pingitan mmg mcm ni...bekerja di belakang tabir (mastermind la lebih kurangnye) wahahahaha...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...