Wednesday, September 2, 2009

Salam Kemaafan Dariku Untuk Anda Semua...



Yahoo! Dah boleh upload pic dah... MM dah jumpa wiyer campcorder tu! dan sebagai testing.. pic di atas adalah gambar lamaaaa sangat masa gi Singapore tu! Lama tak ke sana sejak H1N1 ni. Ada hikmah yg Allah turunkan atas segala musibah. Dapat jimat duit.. walau si Shashal tiap kali jumpa Atoknya sering merengek-rengek...

"Tok (panggilan untuk ibu mertuaku)... jom la gi Singapore...jom gi hotel, jom Tok gi Port Diskson, jom gi Australia.. jom gi London" Hehehe.. sian anakku yg belum mengenal erti apa-apa ni..

Berbalik kpd cerita LELAKI YANG DIJAMIN SYURGA sebagaimana posting sebelum ini... MM rasa pun kan, kalau dihitung sejak kita mula memikul tanggangjawab sendiri (maksudnya sejak kita akil baligh), kesalahan dgn manusia tu memang banyak..agaknya la... sedihnya kan kalau tak terampun... so, kpd yg MM kenali, andai MM pernah melukakan hati dan perasaan (ceh.. sapa tu? xboypren kot???) MM memohon berbanyak maaf... mohon dihalalkan segala apa yg dah termakan dan terminum.

Hee seramnya!!! Sebab tu la agaknya ada sesetengah orang memang rajin hantar kad raya tiap tahun memohon kemaafan. MM je yg tak rajin...ya la skrg kan zaman IT, sms.. tapi kalau kita takde no. telefon org yg kita dah buat salah tu... mohon maaf je la kat blog mcm MM ni.. hehehe. Semoga selesai la tanggungjawab kita tu.

4 comments:

  1. hukhukhukhuk....iyolah mbokde tak ngapurone salah silap mu...aku pun njalok ngapuro yo mbokde salah silap ku ojo kurang ngapuro yo...

    ReplyDelete
  2. Sampian ugane sinten mbah? ugane anonymous?

    Hehehe.. one of my friend kata, mengapa ya org2 Jawa tidak cuba mempraktikkan bahasa Jawa halus/kraton yg lebih seni...

    Kejap.. tgh ingat semula apa yg org2 dulu suka sembangkan..

    Kok inggal2 mawon = kenapa nak balik cepat sangat.

    alit-alit = kecik2

    wasol = ??? (entah lupa plak maksudnya)

    sampian nang pundi = awak dari mana?

    Banyak lagi nak kena belajar dgn org2 tua ni..

    ReplyDelete
  3. ceh apesal aku baru perasan ada model tgh posing nih!!!

    tgh promote ape ye...confused lak aku...nak kata baju tak mungkin..tudung lg tak mungkin sbb tak closed up....

    emmmmmm.....aku rasa mirror lah sbb MM - Miss Mirror

    p/s: aku dah start bawak buku 555 utk mencatit bahasa jawa halus, apa yg aku dpt dr parents aku...tunggu.....ojo engko orak paham opo sing aku ngomone wisss...

    ReplyDelete
  4. Ha bagus annoymous... sebelum bahasa tu pupus, baik kita "kamuskan" bahasa tu.. lepas tu kita ubah sleng dia ala2 mat saleh atau ala2 arab..

    p/s: tak kan jawa hilang di dunia.
    model kat gmbr tu model kasut... belum sempat susun kasut dah ambik gmbr.. tu la jadinya.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...