Wednesday, November 11, 2009

HAPPY TAK HARI INI??


Haii... "happy tak hari ini?" Emm... salah ke kalau kita mengajukan orang dgn pertanyaan macam ni? Kenapa Makcik Mirror (MM) tanya mcm tu? Sebab dua ari semalam sorang kwn Makcik tu tertanya2 bila Makcik tanyakan dia soalan mcm tu, dia kata soalan tu terlalu feminin buat seorang makcik brutal mcm MM ni.. ya la, sbgmana yg best fren MM lain sedia maklum.. MM ni dlm kategori brutal plus gedik plus garang, tetiba tanya happy tak? dah makan tak? dah minum? dah mengaji? So.. adakah MM perlu bertanya mcm ni.. "Lu apa khabar?"... mcm tu ker? Ishhh!!!!

HAPPY ker arini??? Tapi MM ni kalau ada sesuatu yg membuat kita happy dlm satu satu hari tu.. MM akan ingat benda apa yg buat kita happy tu... pendek kata setiap minit kena ingat biar happy tu berpanjangan dari pagi sampai la ke ptg. So smlm MM happy sebab Leha telefon dari KL.. sekali-sekala berborak dgn kawan lama ni mmg best... dpt mengimbau kenangan silam, berkongsi suka duka, berkongsi resepi..

Leha ni orangnya pandai masak dan mungkin akan membuka restoran sedikit waktu lagi..MM doakan Leha berjaya! MM ni kalau dengar kwn2 dah mula mengorak langkah menceburi bisnes memang MM happy sangat2.. ya la.. dalam usia2 baya MM ni.. memang masa yg paling sesuai untuk "membuat sesuatu" ke arah itu.


Ni apa la kaitan gmbr dgn entry kali ni? Oh.. actually this is one of my project utk mengekalkan kehappian ( tu la aku ni sesuka merosakkan bahasa) sepanjang hari.. Semalam MM buat kerastangan ni.. sbbnya aritu dah terbeli sticker bebanyak, dah tu sampai rumah tak tau nk buat apa dgn benda alah tu, otak mcm dah jem.. so, buat la hiasan utk fridge ni..



Dulu sebenarnya banyak dah MM kumpul magnet2 utk fridge ni.. tapi dah pecah one by one.. kdg sendiri pecahkan.. kdg cleaner yg bersilih ganti tu yg pecahkan.. sudahnya skrg tinggal beberapa ketul ni je.. tu pun td dah melurut2 time snap photo ni.. tu yg MM tak minat lg nk kumpul tu, tp klu dah ternampak yg cantikkkk sgt terbeli juga kekadang.


No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...