Thursday, November 19, 2009

TUDUNG DAN SHAWL


pagi ni cerah nampaknya.. (pemandangan dari tingkap "officeku")... so, MM ingat nak membasuh kain dan tudung-tudung ni semua... basuh tudung ni selalunya MM guna tangan je..


bulan ni dah terbeli 3 helai shawl.. murah je ni.. (sbb murah la MM beli.. kan tgh musim kempen HCMB40)... baru belajar2 nak pakai shawl.. tengok org pakai mcm cantik je.. tp bila sendiri pakai mcm menyeksakan... rambut terkeluar la.. mcm nak tercekik la.. tp shawl yg atas tu mmg sedap pakai sbb kainya memeri... sbb tu la agknya murah kot.. but
I likeee... nak kirim ker? I mark up harga ya...

Tudung ni la paling selesa... baru 3 kali pakai.. teringin nak beli lagi tp teringat kempen HCMB40 pulak..
"Illa.. cantik la tudung adik ko ni? Berbaloi-baloi..."
Bila la Farah nak hadiahkan kami ni? :)






10 comments:

  1. HCMB40???? apa benda tu

    ReplyDelete
  2. Anonymous...

    HCMB40 stand for "Hidup Cara Miskin Before 40". Wanna join our club? Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Ya. Tahniah Mei.. Since ko org pertama masuk kelab ini, maka kami lantik ko menjadi Pengerusi Club HCMB40 ini. Congrats! So.. apakah step seterusnya Puan Pengerusi utk menjayakan kempen ini menjadi lebih HEBAT di masa-masa akan datang? :D...

    ReplyDelete
  4. ooooo...kalau mcm tu after 40 kayalah ye....kalau sesetengah lelaki tu kalau kaya dia nak tambah lg....tambah anak...kalau isteri dah tak larat, mcm mana tu?....itu alasan sesetengah lelaki...tak mcm tu Sam...

    ReplyDelete
  5. Kalau kaya after 40 tu alhamdulilah la ANONYMOUS.. tp at least dpt pegi haji, dpt senang lenang, sihat walafiat tu dah cukup bersyukur.

    Menjawab pertanyaan you ttg suami yg gatal nk kawin tu...bukankah ajal maut, jodoh pertemuan telah Allah tuliskan sejak azali. Sbg isteri yg termampu lakukan hanyalah berdoa supaya dipanjangkan jodoh hingga ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  6. alamak!....syahdu je aku dengar kekata kamu tu Sam...kalau di takdirkan dapat payung emas, alhamdulilah.....kita merancang tapi perancangan Allah adalah yg paling sempurna....

    ReplyDelete
  7. terima kasih sbb lantik aku jadi pengerusi club...

    step2nya akan ku tunjuk dari masa ke semasa kat blog aku ye...

    contoh2nya mcm ni le

    1. pagi sarapan roti je..beli satu buku..makan sikit2...boleh makan sampai 1 mggu (tapi pastikan due datenya ya)

    2. tghari bawak bontrot

    3. ptg kalau lapar mkn biskut kering 2-3 keping...satu paket harga rm3 boleh tahan 1 bulan...

    4. air minuman x yah beli sbb minum kat opis je..free...mcm2 ada teh, kopi,nescafe, milo...etc...

    ok tak step2 aku ni...

    selamat menyertai club ni ye...

    ReplyDelete
  8. Ya.. Selamat menyertai Klub HCMB40 ini..

    Makan roti? Oh roti sgt bagus.. pernah tak dengar sorang pakcik yg dah tua tapi jarang diserang penyakit sbb hari-hari cuma makan roti je.

    Tapi.. disebabkan Makcik Sam ni duduk rumah, ada 2 orang anak yg cerewet dan seorang ank yg tak cerewet.. maka tak dpt la breakfast roti ni selalu.

    Almaklum ler.. si bujang kecilku itu kalau tak jumpa nasi di pagi2 buta.. alamat la melalak satu donia. Takpe.. tang makanan tu my IRP yg keluar duit (dia nk berbelanja berbakul tu takpe la sbb dah lebih 40.. hehehe.. betul tak darlingku? )..

    Yg masalahnya skrg ni.. nak buat penjimatan utk diri sendiri ni..hehehe. Masalahku selalu ialah kelabu mata bila nmpk yg cantik2 kt supermarket tu...

    ReplyDelete
  9. bagus tu mei...Dr sarankan aku buat cara makan mcm tu...tp kalau boleh makan tghari tu banyakkan sayur...jgn berlaukkan sotong campur ayam...campur udang...

    p/s: jgn jadi kutu....heeeeee....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...