Monday, December 21, 2009

TAHNIAH UNTUK BB DI ATAS KELAHIRAN CAHAYAMATA

Tahniah untuk BB di atas kelahiran cahayamata ... Poyo kata kt blog tadi baby girl.. ooo tahniah BB... moga bertambah meriah keluarga ko..

Oleh kerana semua org busy arini.. MM pun sibuk dgn hal sendiri sambil tu baca blog budak ni...

http://zelo55.com/2009/09/tudung-lekat-atau-lekap-bukan-pilihan-ramai-lelaki/

Betul jugak ya pendapat budak ni... ramai org menjadi mangsa fesyen tp sekali-sekala nk menggayakan fesyen yg up to date apa salahnya.. yg penting selesa.

6 comments:

  1. mekasih.......aku dah ckp kat isteri aku, lepas ni boleh rehatlah...

    dah tak sanggup rasanya aku nak tenggok dia menahan sakit dan meneran...kali ni ada masaalah sikit..alhamdulillah semuanya berjalan lancar...

    lepas baby keluar je terus aku keluar dr deliver room, menangis.... org lain mungkin menangis gembira tp aku menangis tak tahan melihat keadaan isteri aku...

    Alhamdulilah isteri aku redha dengan ujianNya...Allah tak menguji umatnya melebihi keupayaan mereka..

    MMg aku inginkan anak lelaki, kita hanya merancang tapi perancangan Allah adalah yg terbaik.....

    ReplyDelete
  2. oo agaknya IRP masa tgk aku bersalin pun mcm tu agaknya perasaan dia.

    tp syabas kpd kau & juga laki aku.. sbb tak semua lelaki yg sanggup tengok bini dia bertarung dgn nyawa kat labour room tu, ada sorang kwn aku tu sampai kalau boleh bininya tak payah beranak lg, walaupun ank baru sorang, selepas dia sama2 menghadapi waktu2 yg payah tu..

    ya tiap yg berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya.. Tahniah sekali lagi buat BB and wife.

    ReplyDelete
  3. mlm td dia dah test aku..kul 3 pg menangis nakkan susu...heheheee...bapa berpengalaman tak panik dah....

    dah separuh jalan anak aku menyusu baru isteri aku sedar...aku suruh dia tidur blk tp dia kata ***** dia dah sakit nak kena suakan kat anak gak...emmmmm..apa lg ngempeng sampai tertidurla jawabnya baby...

    as usual baby akan tido dgn aku....tp bila dah besar semua tak nak tido dgn aku..nape yek...sbb pompuan ke??...

    ReplyDelete
  4. ok gak le kul 3 pagi baru terjaga2.. anak aku si Qistina tu dulu setiap sejam sekali bangun masa baru 2,3 hari sampai kt rumah.. mungkin sbb dia tak selesa la sbb asik bunyi "mercun raya" kat perumahan kami masa tu.

    org kata kalau kita selalu mandi bersama2 diorg.. itu yg menjadikan anak lebih mesra dgn kita..itu pndpt org2 tua.. tp IRP yg tak pernah mandi dgn diorg (ya la.. tak kan anak pompuan nk mandi dgn ayah kan, mandi kt swimming pool tu biasa la) pun anak2 lebih mesra dgn ayah dia, lagi2 kalau nk shopping tu, lebih suka keluar dgn IRP, kalau dgn aku ajak keluar siap merungut2 penat tu (kecuali si Shashal tu la).

    Mungkin kot sbb IRP lebih "murah hati" berbanding mamanya ni.. hahaha. Bab tido ngempeng tu diorg pilih mamanya ni sbb Mama suka jd penglipurlara tp sejak diorg pandai tido bilik sendiri mmg kerja aku ler angkat kt bilik memasing.

    ReplyDelete
  5. mana tak merungut penat sbb mamanya nak cari tudung sehelai pun berjalan sampai berkilometer dah tu berejam nak memilih mana tak penat bebudak tu....


    hehehehehe.....

    ReplyDelete
  6. agaknya la Anonymous... pendapat yg boleh diterima pakai.. kami org pompuan nakkan kualiti ketika membeli .. tu yg berjam-jam tu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...