Wednesday, January 20, 2010

ENTAH LA ...,


baju hijau ni baru 2 kali aku pakai... mmg comeh tp tu la... transparent...
nak pakai time musim tengkujuh je sbb nk tunggu cuaca sejuk...
kalau tak.. mmg rimas pakai baju berlapis2.


Biarlah aku hiburkan hatiku dgn caraku... cerita hari ini...


asyik keluar masuk fitting room... tp cuma dpt beli sehelai baju je..napa la semua baju yg aku berkenan takde yg menepati ciri-ciri yg aku nak...
eh baju pink atas tu baju aku sendiri, dah lama beli... warna dia tu aku berkenan tp lengan pendek... tu psl aku pakai inner (inner ke org pggl yg t.shirt lembut warna hitam tu?)

kt M'SIA dgn cuaca panas mcm ni tak berapa sesuai sgt pakai baju berlapis2 ni.... lain ler org2 yg duduk dlm aircond tu... aku pakai cam ni pun psl kt supermarket... cuba klu gi jejalan kt tgh panas.... mau rentung aku dibuatnya..
Wahai penjual2 baju...dgrlah rayuanku... kalau nk suruh org beli baju tu...
jual le bervariasi sikit....
napa la bila baju tu cantik...mesti lengan senteng....
kdg tu transparent.... sungguh tak sesuai nk dibuat gi kenduri kendara... tak rela aku kerentungan di dlm keriuhan majlis pakai baju berlapis2...

aku ada gak baju yg aku tambahkan kain dihujungnya sbb baju tu senteng... tapi ko phm je la bila yg menjahitnya tu aku.... hasilnya tentu la tak sehebat si ANIS pemegang diploma jahitan tu... kan Anis...




sebelum gi window shopping tu, si Shashal ajak mkn kt sini... aku pun ikut je ler...

5 comments:

  1. sama la MISS MIRROR nie dengan awek am..

    penat layan.

    ya ALLAH kuatkan iman aku!

    ReplyDelete
  2. eh AM... biarlah cerewet..kita cerewet bertempat tau! Ko bayangkan la klu baju tu kaler dia ok, cutting ok... harga ok.. pastu transparent... org yg jual tu cuba la buat kaji selidik sikit... klu nk barangannya laris tu biarlah sesuai utk dipakai oleh semua makhluk yg bernyawa tak kira siapa.

    Sedangkn kt oversea pun byk jual baju yg lebih sopan (aku rasa pun sbb kt sana cuaca sejuk kot sbb tu byk design yg lengan pjng).

    ReplyDelete
  3. Aku pulak time nak raya baju sendiri pun last minit nak jahit.. Sampai baju anak pun tak sempat jahit... Kadang2 tu teringin gak nak pakai baju yang berlabuci, tapi kepadatan jadual nak siapkan baju orang akhirnya baju aku tak sempat nak buat jahitan manik tu.. Samapai sekarang ni pun tak ada masa nak buat semua tu... Kadang2 nak shoping baju keluar masuk kedai, last2 sehelai je aku beli... Kadang2 bila dah sampai rumah menyesal pulak x beli baju tadi.. Inilah namanya perempuan... Memilih bagai nak rak, mcm kedai baju tu pun nak dibelinya.. Last2 balik ziro...

    ReplyDelete
  4. betul tu.. pompuan jd cerewet ni ada beberapa faktor :
    1) dia tak nk rugi.. klu pegi 1 kedai je dibuatnya kedai yg 1 lg jual lebih murah kn nyesal.
    2)biar penat sikit dtg berkali2 pun xpe.. asal jgn tersalah beli pastu pakai cuma 2,3 kali.

    3)kita pun pilih baju nk match dgn tudung. So, kena la belek2 dulu kot sesuai ke tidak ke dgn warna tanah dia ke... apa2 je lahh..

    eh korang tau tak.. aku pernah tau jadi paling tak cerewet.. nk tau masa bila? masa pregnantkan si Shashal.. rupa2nya dpt hero..patutla aku pakai baju tangkap muat je.. apa je yg laki aku capai kt kedai tu aku pakai.. raya pun aku pakai baju murah je ms tu.. napa tah pe'el aku bleh berubah 360 darjah..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...