Friday, January 22, 2010

KENAPA YA ADA LELAKI MCM TU????

Tadi MM gi breakfast dgn cik abe mkn kueytiaw goreng, kopi ais, Cik abe minum teh plus lontong plus MM gi tapaw 2 ketul aym goreng = total RM11.50. Ok kan tu Mei...ooo Comei!! Tapi klu harga mcm ni kt tempat Comei tak dpt kan?.


Sambil MM ngeteh2 berdua dgn IRP, sambil tu MM cuci-cuci mata tengok awek2 opis berpakaian anggun.... tetiba kat kepala ni terPLINGGGG!!!!! teringat seseorg. Mungkin sbb iras2 ke"bulatan" wajah awek yg lalu lalang kat tepi meja kami tu mengingatkan MM padanya..seorang  kawan yg MM namakan sbg Kak Izaidah... (saja pggl dia sbg "Izzaidah" sbb wajahnya  ala2 Izaidah Khairan pelakon teater bini Meor Hashim tu).

Sekilas teringat Kak Izaidah... terfikir beberapa perkara :

1) KENAPA YA BOYFRIENDNYA MCM TU???
2) KENAPA ADA SESETENGAH LELAKI TAK GENTLE LANGSUNG???

Jadi....hari ni MM nk mengupas satu tajuk yg dialami oleh Kak Izaidah dan yg seangkatan dgnnya dan mungkin wanita2 di luar sana yg lain.... masalahnya ialah...


Dia suka kat bopren dia...... tapi...... boypren dia tu tak gi pinang2 dia... say I LOVE U pn takde...
kdg muncul..... kdg tenggelam
kdg surat dibalas...kdg tak dibalas....
pastu hilangggg....
pastu muncul lagi....dah sebiji cam biskut

Ok itu kisah Kakak Izaidah... baca pulak kisah Kakak B ni pulak....

kakak B :  "Sam.... akak suka la kt budak tu... tapi...."
Akucun :  "Tapi napa Kak?" soalku kebodoh-bodohan sbb masa tu kan MM baru umur 22 thn.
Kakak B : "tp dia tak pernah ckp I love u kat akak"
Akucun : "apa yg akak risau, tunggu la sikit masa lg....mana tau dia pemalu kot" soalku dgn bodoh lg....
Kakak B : "I am getting older and older... Mak akak dh sibuk tanya bila akak nk kawin" (memang pun... masa tu umur kakak ni dah 28thn)

Cerita Kakak C pulak...

KAKAK C :  "Aku tak tau la Sam... dia tu sebenarnya anggap aku ni awek dia ke bukan sebab..."
AKUCUN :  "gapo?"''
KAKAK C : " tapi hari tu dia kata dia balik M'sia sebab rindu.. aku tanya rindu kat sapa...sesaja tanya nk test....aku ingat dia nak jwb sbb dia rindu aku... rupanya..."
AKUCUN : "abih?"
KAKAK C : "dia kata... dia rindu rumah dia..." 

HEHEHE.....mcm2 je pakwe dia ni.. Hahaha


OK.. Itu mungkin cerita 10 - 20 thn dulu... tapi rasanya wanita tetap wanita... biar skrg dh milinium, tak kan la perigi nk cari timba pula..so, pd lelaki2 tu... kalau rasa dah suka kt aweknya tu... cuba la terus terang je ckp... jgn pula si dia terbang dipinang org baru nk menangis tak berlagu... cakap je secara gentleman  mcm ni :-

"Saya suka kat awak... tunggu saya ya, saya tgh kumpul duit utk pinang awk ni."
"Will you marry me?"

Kalau malu nk cakap face to face... guna sms.. Ala... tak macho la klu malu2 tak bertempat ni.

Oh ya.... kesudahan cerita dari kisah kakak A(IZAIDAH), Kakak B dan Kakak C, keputusan di akhir riwayat ialah :

1) Kakak A = sampai gi jumpa bomoh (astagfirllahalazimmm....dia gi menelek) - mudah2 dia tobat.

2)   Kakak B = kawin dgn org lain  sbb malas nak menunggu lama sgt pakwe satu uni yg slow sgt tu ...

3) Kakak C = alhamduliah dah bahagia nampaknya pasangan itu.. rupa2nya pakwe dia mmg jenis pemalu.

Sebelum Makcik Mirror mengakhiri topik ini..MM nk tujukan lagu JANGAN TUNGGU LAMA2... Nyanyian.... ah lupa plak penyanyi 80an tu..

7 comments:

  1. ok sesangat la tu MM..murah la tu..

    ReplyDelete
  2. tp kueytiaw tu tadi pedas giler!

    ReplyDelete
  3. Laki2 pon ade gak prasaan malu...
    Yg pompuan tu plak jgn la jual mahal sgt...
    Kang dua2 gak yg menyesal kalau msg2 dah terlambat hingga tak dpt bersama...

    ReplyDelete
  4. hehehe...ala itu malu tak bertempat namanya. Pompuan bukan sbb jual mahal tp diorg ni takut le,rupanya bertepuk sebelah tangan, kot2 rupanya lelaki tu anggap dia kwn biasa....heee malu sampai mati tak hilang klu terkena mcm tu. Mostly wanita klu hadapi situasi jejaka pemalu mcm ni dia cuma bg hint2 je ckp ...

    "ala ada org nk dtg meminang saya la.." then dia akn tgk reaksi lelaki tu mcm mana. Klu cam muka tak berubah je.. terus le dia cha alif bot cari yg lebih macho and gentle sikit.

    ReplyDelete
  5. Tapi tu la agaknyer my 'experience'... Aweks ni pemalu sgt..... huhu..

    Tp tu semua ASEBAB jer... yg sebenarnya ialah TAK DE JODOH...

    ReplyDelete
  6. fulamak.. ada experience tersendiri rupanya! hahaha... sapa la gadis pemalu tu ya? Si ***** tu ke?

    Ya betul..ayat sebenar BUKAN JODOH!

    ReplyDelete
  7. Hehehe...
    Biarlah Rahsiaaa...
    Apa2pon dah lama dah berlalu...
    Cuma nak khabaq... Pompuan jangan ler malu2 kot ade prasaan.. Kang gigit jari...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...