Thursday, January 21, 2010

MENCEGAH KENDERAAN DARI DICURI


Alhamdulilah Si Comei dah mengupdate blognya... Selagi blog tak diterjah dgn "mahluk asing" mcm blog aku.. ko jgn ler biarkan ia terus terkubur Mei..

Siapakah "mahluk asing" itu? Ah uoll tak kenal dia pun, semua kat sini mmg tak kenal melainkan Allah... so, tak payah la aku sebut namanya besar2.. karang klu dia muncul lagi pening plak aku.. senang cerita dia berhati mulia orangnya... kehadirannya ingin menegur kelalaian aku berblog sampai GOBLOG...hehehe..

Alahai "KLON" Makcik Mirror.. hang jgn ler risau.. Makcik Mirror kan berblog sesaja je nk wat happy-happy... abih tu.. tak kan la asik dok mengadap mirror je 24 jam... naik retak mirror Makcik wahai si "Klon" oiii...

Tu la.. hang punya pasai skrg shoutmix pun Makcik dah buang... sampai ati la hang ni.. tp IP address tu Makcik Mirror kenai ler..

Ala takpela ... semua pasti ada hikmahnya.. Ni Makcik Mirror nak share satu benda ni...

Lama dah Makcik Mirror tahu benda ni tp lupa plak nk share dgn all readers...

KALAU NAK ELAKKAN KENDERAAN DARI DICURI...
ni ada ustazah bagi tip dan doa ni...

Caranya...

1) Ambik benda keras mcm kayu or batu (asal bukan najis) pastu letak atas keta ke moto ke lori yg anda naikki.

2) Masa nk letak benda alah tu.. baca ..

MALIKIYAUMIDDIN (ikut tajwid yg betul - sila rujuk surah Al-Fatehah)

3) Pastu tinggalkn tempat tu then anda tak boleh toleh atau pandang kenderaan anda lg sebaliknya terus jalan tinggalkan keta anda.

InsyaALLAH... selamat mencuba.. kita hanya berusaha, Allah yg menentu segalanya. Tawakal!

3 comments:

  1. satinala aku bukan nak kuburkan blog tu...cuma kdg2 bila hormon x betul..tu la jadinya...agak malas nak buat sesuatu...eh malas tu ada kaitan dgn hormon ke...

    ReplyDelete
  2. satinala tu apa? Kain satin Makcik Nala jiran lama aku ke?

    hormon? bg sikit hormon kemalasan ko tu supaya aku MALAS nk gi shopping. Tentang hormon2 ni nk kena rujuk bro kita yg bini doktor tu... mana ya si SP ni?

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...