Saturday, February 20, 2010

GIGI BIRU.....HEEEE.....

Gigi biru?? ke kuning?? ke putih melepak? Bubuh arang la...

ah...... MM bukan nk cerita pasal gigi pun. Ain je yg memandai2 mengalih bahasa bendalah BLUETOOTH tu jd gigi biru.

Ya tuan2... setelah MM fed up dgn USB cable, MM kini beralih pd bluetooth.... ada 2 jenis yg terjual kt kedai tu tadi, penjual tu tanya... utk Window Vista ke Window xp? Pastu dia pilihkan ler mana yg sesuai..... harganya sebelum ditawar2.... RM39.00 pastu sbb kt kedai sebelumnya tu jual RM35... MM pun mintak kurang le.... dah le USB cableku yg baru beli kehilangan resit nk claim.. takkan la kerja asik membuang2 duit lg.

Sampai rumah.... aku dgn tak sabar2nya terus memasang GIGI BIRU tersebut.... tak susah pun tuan2..... (ni pd yg tak tahu le aku nk cerita ni).... caranya...

1) connect le Gigi biru tu td pd computer mcm biasa....
2) so PC anda akan memberi signal new hardware dah terpasang...
3) click le kt situ pastu..
4) clik RECEIVED FILE.... pastu dia tulis waiting for bla2.....
5) ambik hphone anda.... pegi pd gmbr yg kita nk SENT tu...
6) click SENT
7) pilih VIA BLUETOOTH
8) akan keluar le nama bluetooth tu di paparan Hphone anda...klik lg...
9) dah siap... YEY!!!

Entah le... apa jadi tah dgn gmbr2 yg MM snap siang td... mcm hilang je dr galery HPku... sebagai percubaan pertama bluetoothku ini.... MM sent gmbr apa yg ada je...gmbr atas tu je la yg tinggal... gmbr ni sebenarnya untuk kegunaan si Ain... dia yg snap... entah utk apa...MM pun tak bertanya... tgh berangan nk jd juara badminton kot?

2 comments:

  1. kalau guna 'gigibiru' lambat sikit nak kerja2 transfer-mentransfer (ada ke perkataa tu ek!!!) compare ngan USB cable

    ReplyDelete
  2. betul3...Mummy! Tp apa nak buat...USB cable yg baru beli 2 minggu lepas dah buat hal. Ni pun MM dah tersilap beli ni..patut MM ckp kt dia MM guna Window XP, terckp Window Vista (Ain punya pasal la ni)..tp nmpk gaya bleh guna plak, heran bin ajaib...mamat tu kata tak boleh.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...