Wednesday, March 10, 2010

RAHSIA JUTAWAN


Anda suri rumah? Seorang Mem Besar spt saya? Oh mengeluh dgn kata-kata sindirin org2 sekeliling?,

"penat2 emak ayah kau hantar belajar, kau berhenti kerja"
" kau ni dah gila ke, Ya Allah nak berhenti keja!!"

.... oh kalau Makcik Mirrorlah dapat soalan2 mcm tu........... buat dek je lah... 10thn dulu boleh la Cik Kak... masa tu agak stress jugak dgn soalan2 berbaur "CARING"... hik hik... caring ler tu sbb suka ambik tahu... Ala mungkin diorg ni sesaja je kot... dah takde apa nak soal.

Atau mungkin anda membuat perubahan yg terlampau ketara pd diri anda... cara pembawakan yg tak serupa ketika time keja2 dulu... so, "Si Caring" ni pun terPANDANG la akan kelainan anda tu... terus terfikir..

"kesiannya aku tengok kawan aku ni.. sejak duduk rumah terus selebet je, pakaian pun selekeh.."

Ok.... pedulikan apa jua pendapat orang tentang diri anda... buatlah satu perubahan yg lebih positif.

Pertahankan kebebasan anda (kebebasan berfikir & membuat keputusan atas diri sendiri). Kebebasan adalah sesuatu yang paling bernilai yang dimiliki setiap orang. Kebebasan untuk berfikir, mencipta, akan tumbuh seperti yang anda harapkan, tentunya dengan cara yang positif.

Tanamkan sikap tidak terlalu bergantung pada orang lain secepat mungkin. Bertanggungjawablah pada hidup dan tindakan yang anda lakukan. Sekali anda merasa mampu mengawal hidup, anda memulai perjalanan berfikiran positif anda.

So.... cuba tanya Cik Abang Irfan Khairi ni...bagaimana akhirnya beliau menjadi jutawan, anda yg hanya duduk di rumah pun MAMPU menjadi jutawan ya puan2! "Benih yg baik... dicampak ke laut menjadi pulau...di campak ke hutan menjadi jati yg berharga"
...just click and download...


http://www.irfankhairi.com/mentor/?a_aid=d96f20fc&a_bid=4e69d055

Jauhkan fahaman yang menyerah pada nasib. Ianya mempunyai pengaruh kuat dalam diri anda untuk membenarkan kegagalan. Menyandarkan kesalahan atau kelemahan pada takdir, yang manifestasinya seperti dalam kenyataan bahawa "Saya pada dasarnya bodoh" misalnya, merupakan sumber negative thinking yang signifikan.

I sgt gembira bila mendapat tahu teman2 karib sudah mula menunjukkan minat untuk berniaga... I akan sentiasa memberikan sokongan pd uoll... pada yg ingin membuka kedai bakery tu.... GOOD LUCK Dear! Jgn lupa hantar sikit utk I kt JB ni... miss u so much!

Bagi yg dah ada kemahiran menjahit tu... teruskan menjahit... ulang & ulang... Kwn I sorang yg sibuk sgt dgn kedai tomyamnya tu.... hehehe (pasti u tak jenguk blog I ni kan?.... mana tau tersesat kat sini, segalanya mungkin.... semoga terus sukses dear....muahh...).

Ok.. InsyaALLAH... ebook dr En. Irfan ni akan membantu uoll mengembangkan lg empayar seterusnya menjadi jutawan. Yg belum ada perniagaan pun... byk manfaatnya ebook ni Cik Kak dgn idea2 yg bernas dr jutawan2 terkenal.

6 comments:

  1. adakah kita MATA DUITAN?? hahaha... ala bukan mahal pun nak download.. RM40 je ebook tu...siapa tak kenal Sdr. Irfan Hairi, Dato Fadzilah semua tu kan.. nk tau rahsia kena beli ebook tu.

    ReplyDelete
  2. Sam,
    Seronok perrrrrrrrrr duduk umah jerrrrr... tak payah stress2 memikirkan kerja2 yg bertimbun2 yg tak sudah2..

    ReplyDelete
  3. sgt2 betul tu SP... boleh memutihkan kulit lg....sekadar mengimbau kenangan silam...

    ReplyDelete
  4. 3 buku aku da beli...kalau aku nak yg dr s'pore jer mcm mana??....

    bukan mata duitan...pada aku itu adalah rangsangan untuk nafsu...nafsu utk bekerja dan berfikir seperti mereka.....

    ayat yg aku tak akan lupa....kita akan mendapat kelebihan atas kekurangan orang lain...jadikan kekurangan orang itu kelebihan pada kita...ambil kesempatan atas kekurangan org lain....

    bunyi macam kasar kan??? fikir2kan lah

    ReplyDelete
  5. "ambil kesempatan atas kekurangan org lain"... oh menarik ayat tu...mcm aku phm apa maksud yg tersirat..

    You see.. setiap org mmg memerlukan buku2 merangsang motivasi spt ini..so, people out there, klu nk jd seorg yg berjaya mcm si BB yg bakal KB40 ni, kena download ebook ni.. just RM40 je puan2..

    dr S'pore takde la En.BB...all made in M'sia tuan...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...