Tuesday, April 20, 2010

ANDA NAMPAK MACAM DAH BIASA JE!!!!!!



Anda nampak macam dah biasaaaa je .....
oh dah biasa ya????

Ish Ishk Ishhhhhhhhhhhhh.......

?
? ? ? ? ?
nanti MM cakap kat orang.....
?
?
?
?
?
?
?





Semua orang dah biasa menaip kan? Walau mungkin ada yang menaip patuk jagung sekalipun dan tidak sampai mencapai piawaian 60 WPM (word per minute).... tetapi disebabkan kena buat assignment anda menaip jugak... takpun sebab nak hantar email kat awek.

ok, sebelum tu... MM nak ucap salute la kat you all yg memang tak pernah menghadiri mana2 kelas menaip tapi hasil kerja macam orang dah berkursus bertahun2.... You memang tak cakap dgn I pun yg you tak masuk kelas menaip.. tapi I agak2 je.... kalau yg pompuan mungkin kot...kalau lelaki jarang la pegi kelas menaip........ ada ke? Bagusnyaaa..

Bagaimana MM boleh katakan yg you menaip seolah-olah pernah menghadiri kelas menaip ? Berikut adalah kreterianya :

1) Selepas titik (full stop), selang (space) dua. Contoh :

Saya suka membaca. Saya juga suka menangis.
(BAGUS!! Ini contoh menaip yg terbaik)
Jika budak2 baru belajar dia akan taip mcm ni :

Saya suka membaca.Saya juga suka menangis.
* Boleh nampak kan perbezaannya tu... tak cantik bukan?

MM bukan nak puji adik MM yg sorang tu (kalau nk puji pun bukan dia belanja MM makan pun sebab budak tu asik sibuk je tak pernah ada masa nak jenguk blog kakaknya ni)

Tapi tu la... ketika usianya baru je 12 tahun dia dah boleh menguasai jari-jemarinya menaip dengan pantas setelah MM ajar dia dengan memberikan teks dan memberikan panduan cara letak jemari pada keyboard dengan betul.

Tapi budak2 skrg ni agaknya tak payah ajar pun dah mahir, hari2 sibuk berchatting... klu lembab and slow sgt menaip pun karang awek pun lari jenuh menunggu depan PC..

Ok... itu je utk ptg ni...tak nak la merapu di ptg2 yg indah ni.... jumpa lagi.

SHOUTMIX ALA BISKUT







Selamat Berblog Dan Bergembira Dengannya!!




4 comments:

  1. MACAM PERLI AKU JE...
    TAU LA AKU NI TAK PERNAH PERGI MANA2 KELAS MENAIP..TAPI ITU LA STYLE AKU BILA MENULIS....HEHEHEHE...

    AKU HENTAM JE KOMA KE, TITIK, HURUF BESAR, KECIK...JANJI KORANG PAHAM APA YG AKU TULIS KAT BLOG TU SUDAH...

    ReplyDelete
  2. entah... ya ke? tak perasan plak aku... aku cuma ingin kongsikan sedikit ilmu kpd umum utk dijadikan panduan je.

    ReplyDelete
  3. hehehe..memang main belasah aje.. janji message smpai..kui kui..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...