Saturday, April 10, 2010

CELINE DEON OH CELINE DEON

Terbaca di blog Mamarazzie tentang wanita yang sangat-sangat ingin ditemuinya.... Teringat pulak MM pada seseorang yang telah pun berjaya MM temui tapi terasa ingin ditemui lagi.. Siapa ya?

Siapa lagi kalau bukan bintang pujaanku ini Celine Deon!


MM suka Celine ni sebab suaranya memang power.... Paling MM suka lagu Because You loved me, My Heart Will Go On dan banyak lagi lagu-lagunya yang memang power gilalah....... senang cerita memang tak jemu mendengar suaranya yang lantang tu... MM menemuinya secara life di konsert beliau di Malaysia beberapa tahun yang lepas.

Konsert???? MM pegi concert?? Ala once a while... boleh la kan??

Ermmm..... mcm mana nak cakap ya? Actually I ni bukanlah jenis yg suka-suki pegi concert..... lagi2 bila usia dah nak asar masuk ke maghrib ni....zaman bujang pun MM jarang didedahkan dengan benda-benda ni... takde pulak kawan-kawan MM yg ajak MM or pelawa-pelawa ayam ke.....memang takde..... (jujurnya aku berbicara..hehehe).

Bila dah kahwin... Kawan-kawan ada jugak pelawa-pelawa ayam....nak join tak Sam...kitorang nak pi concert Siti Nurhaliza kt Stadium ni ( stadium larkin ya?) . Keinginan untuk pergi consert tu ada (masa tu la.... biasa la masa tu muda lagi) tapi disebabkan masa tu anak-anak kecik lagi, so bila kawan-kawan ajak ke concert artis pujaan mereka, MM duduk diam-diam je la.... cuma dengar gitu-gitu je.... dah tau dah mesti my IRP tak akan bagi green light punya. Buang karen je kalau nak merayu-rayu pun.... lagipun time bujang tak pernah pegi konsert tiba-tiba dah kawin ....mcm buang tebiat pulak..

Tapi entah mcm mana agaknya satu hari tu.... my IRP agaknya kesian tengok bininya macam selalu telan air liur je bila kwn2 dia bercerita, tak dapat nak menyampuk pun satu hal sbb tak faham biji butir apa bendalah concert tu, suatu hari tu my IRP pun buat la kejutan, dah tau dah bininya memang minat giler kat Celine Deon sejak dulu, kini dan selamanya maka ditempahkan la tekit.... MM pun apa lagi!!! Yahooo je la...

ini le tiketnya yang kusimpan rapi hingga sekarang.... nak snap gmbr dia masa kt stage mana boleh kan....melainkan guna HP je tp masa tu hp I tak canggih sgt...... simpan je la tiket n baju hitam yg kubeli ni buat kenangan sbg tanda betapa lovenya MM ni kt kak Celine Deon ni...


baju yg MM beli masa kt concert tu la...


Celine punya pasal, sanggup I tinggalkan si Shashal dan 2 orang kakaknya tu pada sorang pengasuh kat hotel....(pengasuh tu disediakan oleh pihak hotel untuk menjaga mereka bertiga)..... lepas tu apa lagi, menggedik2 la MM ni dengan si diaku itu....dia tak gedik... I je yg menggedik... hahaha....

Memang giler suara minah ni... dari awal concert hingga akhir memang best!! Tip Top...

For Celine Deon "You have such an amazing voice! love the genre of music you sing...it's so beautiful...You are a very talented singer, love your voice so much!!!your song touches ones soul and has taken me to deeper thoughts. Hope to see you again next time"

p/s: buat kawan2 MM yg dah biasa pegi concert tu...jgn la ketawakan MM dgn statement ala2 j*k*n ni.... jgn ketawa ya walaupun rasa mcm nk ketawa....sampai hati tau!

8 comments:

  1. Mak aih RM1000 harge tiket tuh... Gulp!...
    Nasib baik tak minat Celine Dion...

    ReplyDelete
  2. wahhh.. best tu!! ~suka dengar lagu dia.. best!!

    ReplyDelete
  3. @suamihanyisterizuki ~ oo ok..thank you Hany..nt senang2 I jwb soalan2 tag tu ya.

    @SP ~ don't worry..yg murah dr tu pun ada.. ala Kak Celine punya pasal..sekali-sekala..hehehe...now fikir 2 kali la sbb ank2 dah sekolah..byk duit nak pakai bro..

    @Zulaika ~ best kan..mendayu2 je.

    ReplyDelete
  4. Mendayu2 sampai meleleh2 air liuq... hehehe

    ReplyDelete
  5. SP..meleleh air liuq takpe..jgn meleleh air mata plak dgr lagu minah tu.

    ReplyDelete
  6. tiket Rm1k....emmmmm kalau mama amik ajelah duit tu gi shopping..hehehhehe tak yah gi tgk celine deon....tengok lampu neon aje..heheheh

    ReplyDelete
  7. you all ni....tak baik tau.. menangis Kak Celine dengar...penat2 dia fly dr jauh. Apa-apa pun dia mmg tip top! Berbaloi2!!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...