Monday, April 5, 2010

HALIMAH JONGANG...

"Halimah jongang... jongang jongang jongang.."
Tiba-tiba sedang MM bersarapan (merangkap lunch) nasi dagang ~ yg pasti bukan MM yang memasaknya... terngiang-ngiang suara Shashal menyanyikan lagu yg menjadi tema drama yg menjadi perdebatan penonton.
.. rindu kat Shashal... hehehe.. ala padahal bukan lama sangat pun dia kat sekolah... over la Mama ni...
Takpe... biarlah Mama update blog dulu ya.....2 hari bersiaran tanpa menyajikan gambar-gambar... actually MM dihambat kesibukan melayan kerenah anak-anak.... teringat pula gambar2 basi yg masih tersimpan rapi di dalam Kingston pen driveku.... sebelum PCku meragam lagi.. biarlah MM upload kat sini...

Giant Plentong ~ pasaraya yang dahulunya selalu menjadi tempat aku "menghabiskan" duit, kini rupanya dah terlalu banyak perubahan...

ni pula cerita semalam - cendol durian di JJ - eh apa nama ruang makan yang luas kt Tkt 3 JJ Tebrau tu... lupa la pulak.... teringatkan Kebayan je..

Kalau Kebayan di Kotaraya... Arena di Megamall.. pesal la kat JJ yg selalu I berulang-alik boleh tak melekat kt fikiran I plak ya?
MM dah tergila-gilakan cendol berperisa durian ni sejak "termakan" atas cadangan jurujual indonesia hari tu...
sewaktu MM memesan cendol ni.. beberapa orang customer pun
mengintai-ngintai dan ingin "menciplak" apa yang MM pesan...

sebuah bungkusan hadiah untuk suamiku tersayang....
apa isi dia? hmm.... biasa je...
dah lama tak bagi present utk my darling tu...
yg pasti bukanlah alat solek... :D....

Comelnya set kosmetik Anna Sui ni diperagakan..
yg pasti ianya bukan di JB....
lalu-lalang je kat situ....



MM masih setia untuk mengupdate blog... walau sesibuk mana pun....
thanks pada yang sudi menjenguk blog Makcik Mirror yg tidak sepertinya ini..
MM sangka dalam masa 2 hari, blog yang tidak terbela ni..traffic menjunam...
rupa-rupanya sebaliknya... tq yah!!
















































6 comments:

  1. Sye slalu jugerr dgr lagu tu MM. aPE YEK? Lagu terpopulaerr tahun ini agknyerr?

    ReplyDelete
  2. Amir pun kalaua ada lagi tu dia ikut nyanyi "ongang....ongang....ongangggg....

    ReplyDelete
  3. la.. boleh pulak post TESTING ni..tadi mcm tak dpt nak post comment je... anyway... thanks Karisma & Mama sbb sudi menjenguk... tak sangka plak la lagu Limah Jongang ni dah begitu famous hingga dr yg muda mcm si Amir kpd yg ala2 (ala apa ya ko Karisma.. ala remaja kot)pun biasa dgr lagu ni... cuma nama Limah tu lain kali pihak produksi tukar la pd nama lain yg tak biasa diguna oleh msykt M'sia...

    ReplyDelete
  4. kurangkan manisan...nanti kena diabetic....

    salam perjenguk'an....lama tak jenguk....waras yo bokde?..

    ReplyDelete
  5. Bokde masih siuman BB.. waras2..
    BB ni lama tak menjenguk mesti dah BKB38 la ni.. Bokde pun bukan suka sgt manis2 tp cendol ni mmg tak tolak...sedap giler!!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...