Thursday, April 22, 2010

UNTUK BACAAN 18TAHUN KE ATAS SAHAJA


Mengantuk MM pepagi buta ni.... tapi nasib baik la sarapan dah buat awal-awal.

Puncanya sebab malam tadi, tidurku terganggu oleh bunyi alarm system rumahku yg membingitkan.... sungguh MM terkejut lalu terjaga. Mungkin si "Comel" terlanggar tingkap rumah agaknya, tapi dibenakku masih lagi memikirkan yg bukan2.....seram la jugak kan bila skrg ni berlaku macam2 di sekeliling kita..... Nauzubillah.....jgn la berlaku pada kita semua. Bila dah terjaga terus tak boleh tidur sampai la ke pagi..... agak seram-seram jugak la bila dah sesorang berjaga sedang yg lain dah tidur dan mimpi yg indah-indah. MM tetiba teringat cerita seorang kawan...

Kawan MM tu berkongsi tentang kisah seram yang berlaku di rumahnya. Dia baru je pindah rumah baru. Suatu hari ketika memasak sarapan, ada orang memberi salam... bila dia menjenguk ke luar tiada sesiapa di situ dan dia tahu kat perumahan tu memang tak ada penduduk muslim. Dia pun terus ke hall dan membuka TV sekuat-kuatnya kerana ketakutan. Kadangkala tak semena-mena dia terlihat kelibat bayangan hitam melingkar2 di kawasan perumahan tu. Ada satu hari tu dia ternampak kelibat bayangan manusia menuju ke surau tapi sekelip mata bayangan tu hilang.

Persoalannya ialah.... apa yang you all akan buat kalau menghadapi situasi itu, mungkin you all akan minta dia memanggil ustaz yg pandai untuk memagar rumah tetapi masalahnya sekarang, benda-benda tu semua kebanyakannya berada di luar kawasan rumah atau maksud lain (tak masuk lagi rumah dia, just menggedix2 kat luar pagar je macam nak bermanja2...

Mari kita selongkar misteri ini atau mungkin anda ada peristiwa yg boleh dikongsi....silakan....

p/s : MM kalau dah takut memang akan matikan TV sebab kalau bukak tv kuat2 mana la tau kalau terjadi apa2 jiran2/guard tak dengar pulak kita say HELP!!! HELP!! TOLONGGGG!!!!

7 comments:

  1. kdg2 perasaan kita je yg melebih-lebih.

    dlm situasi camtu, xleh berani sangat, x leh gak nk takut sgt. kang x bergerak ke mana2 lak kita.

    yg pasti, jgn biarkan diri anda d selubungi MISTERI.. hihihi :P

    ReplyDelete
  2. terus tidosambil pejam mata rapat2 hehehehe

    ReplyDelete
  3. nurul seorg yg penakut sis!!! ));

    ReplyDelete
  4. check out the latest dates for makeup classes!!!

    APRIL

    24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
    25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

    MAY
    8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    **MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
    **LUNCH PROVIDED
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
    **LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
    **BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

    PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

    WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

    HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
    FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
    016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

    ReplyDelete
  5. @Asada ~ betul...

    @Didi Nadhirah ~ klu akak tak bleh plak.. mesti berjaga sampai pagi

    @Nurul ~ Akak pun penakut..lg2 klu adap pc takut tetiba toleh belakang ada something plak.

    @Love ~ ok.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...