Tuesday, May 11, 2010

BUKAN SEKADAR BLOGWALKING.........syyy tapi menggendap

MENU DINNERku SEMALAM

Eh I ni kalau "merayau" ke blog orang, bukan je takat say "hi... hi" kat
shoutmix orang tu.... siap mengendap lagi...

so, sambil mengendap sambil tu mencurik resepi untuk
dinner....

sedap tau bende goreng belacan ni....
syyy.... diam2.... I curik resepi dari blog Nanacute..
tengok dia masak mcm sedap..
I jarang goreng bende, selalu main celur2 je cicah
kuah sambal colet...



yg ni tak la ngendap sapa2.... saja upload... buat kenangan anak
cucu yg neneknya ni dulu kalau menggoreng ayam
cuma bubuh kunyit dgn garam je... sgt malasnya..
my mum kalau goreng ayam bubuh onion garlic bagai....sungguh sedap!
MS plak bubuh ketumbar jintan.... I likeeee....



ni ler yg nak kena syyyyyyy lagi...
asam pedas berempah yg I curik
resepi dari Mat Gebu Dot Com
tapi Mat Gebu masak jauh lebih
menggiurkan la sebab I buat
resepi ni desperate je....
lupa nak beli daun kesum & bunga kantan....
jadi I bubuh je daun limau purut
janji ada perkataan DAUN...
sib baik la I tak bubuh DAUN pisang..kan...

anway... thanks pd yg telah kuCURIK resepi2nya ni...
nantikan kemunculan I di blog anda untuk
kuCURIK resepi lagi...

6 comments:

  1. inilah kebaikkan blogging kan..dpt idea menu baru..

    ReplyDelete
  2. betul tu LIP..jom kita mengendap utk menu lunch plak!! Let's go!

    ReplyDelete
  3. salam tuan rumah..
    wah suri baru pas sarapan ni..tgok bende tu rasa teringat plak masak asam mlka..huhu

    masak asam klu bubuh benda byk2 pun sedap..hehehe..

    terima kasih kerana sudi singgah ke blog cahaya cinta. :)

    ReplyDelete
  4. w'salam Suri...
    asam pedas melaka? ada resepi tak? boleh la share....

    ReplyDelete
  5. fie suka bendi goreng kicap, tambah kentang, dengan ayam kecik2, yg penting, mesti ada manis bawang.

    ReplyDelete
  6. wah! dengar pun dah nmpk sedap Fie, I tak pernah mkn plak...boleh dicuba la nt.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...