Sunday, May 2, 2010

COFFEE MAKER



Pelik ke MM upload gambar coffee maker ni? Sebenarnya kawan MM minta MM cadangkan satu solution bagaimana nak ringankan bebannya di office yang dah ibarat tea lady... officenya dah ibarat kedai kopi dah.... penat je pakai cantik2 nak pegi keja, last2 asik duduk depan sinki... keluarkan cawan...basuh cawan.....macam tu lebih baik dia keja kat kopi thiam.....lagi la kenyang... otak pun tak serabut... dah la keja office menimbun.... tray in lebih menimbun dari tray out... bossnya takde keja lain.... sikit2..... "coffee satu!!!"....."coffee dua!!!"....

Alahaiii bawak2 la bersabar... macam tu la kerja dengan orang..... cakap byk2 pun tak guna.. Baik you ikhlaskan je la pekerjaan you tu... jadi tealady ke... apa2 jelah asal halal dan tak menyusahkan orang...biarlah orang nk menyusahkan you. Hidup pun bukan lama sangat... dan ingatlah... hidup ibarat roda-roda yang berputar... mana la tahu kan.. sekarang you jadi pembuat kopi.... one day you pulak jual kopi..... macam Miss Mirror ni.. jual kopi. ~ free registration.

Ni apa pulak ni? Ni le kisah ngeteh2 malam tadi...




nasib baik ada astro.. sempat le jeling2 AF


kerabu mangga ~ sedap!!



Laici kang sejuk...

6 comments:

  1. tak pernah cuba plak Mama.. kalau kopi gobres pernah la. Kopi gobres mkn dgn roti panas2 di tgh mlm yg pekat, hujan renyai2...mmg sedap!

    ReplyDelete
  2. kopi janda macam mana plak? ahaks ...

    ReplyDelete
  3. @Peninjau Dunia ~ itu I tak tahu..yg pasti...kopi kelapa dara la yg paling best..rahsia kebahagiaan rumahtangga... wah! dah beriklan plak MM ni kan...

    ReplyDelete
  4. cikhel tak minum kopi..hehe

    penah makan somtam tak?sedap gak..kerabu betik!

    ReplyDelete
  5. Helena ~ somtam tu kerabu betik ke? tak pernah rasa plak...tp betik muda pencuk pernah la...cili padi plus bwg putih plus belacan...sedap! Alamak! asik cerita2 kerabu dah terliur balik dah... nyum nyum...nk makan kerabu kt JJ plak la balik karang..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...