Saturday, May 15, 2010

EMAS SEBUNGKAL UNTUK AKU HARI NI....

sapa punya gambar emas ni? I pinjam sat...

Pagi tadi cerita pasal EMAS.......... ada member tu sibuk sgt nak memborong emas untuk pelaburan hari tua....( tak pe la dia memang banyak duit pun, nak beli emas sampai ke siku pun ambik duit bawah bantal je).

Tetiba baru balik dari memancing (tapi tak jadi sebab apek kolam tu kata bla bla bla.... entah apa I pun tak phm sebab I duduk dlm keta........IRP yg deal dgn dia... mungkin ikan tgh takde ke apa ke lebih kurang mcm tu la... tak jadi la memancing....masuk blog... alamak!!!

Ben Ashaari !!!! I can't believe it!!!!! Masuk senarai EMAS dah BLOG MISS MIRROR.... thank you very much! Terubat sikit frust tak jadi memancing... (hehehe... mcm le I yg memancing sgt..... I sesaja menyibuk tepi kolam buat penyeri majlis).

Ya la... mana la I tak happynya puan-puan.....dalam sibuk2 orang pot-pet kata blogger-blogger ngetop ni kebanyakkannya menyombong.....( kata mereka (bukan saya yg kata) :...."blogger picisan je yg dok menebeng blog MEREKA (blogger ngetop), letak mereka dlm bloglist .... MEREKA wat dek kat mereka.... rupanya masih ada MEREKA yg semulia itu (BEN) meletakkan I di tempat mereka.... terima kasih la kat mereka dan keluarga mereka).

Eh you all..... jgn la rasa sedih kalau blog MEREKA je yg dlm blog list you all..... sdg MEREKA tak menyinggah (busy le tu.... peminat ramai sgt... cuba bayangkan kalau kita ni blogger ngetop macam mereka dah mengalah artis... tentu kita pun tak sempat nak menyinggah one by one).......... sebenarnya.... spt yg I baca and ketahui..... bloglist yg kita tempelkan kat side bar yg ada tajuk2 entry blog mereka tu.... itu semua menyumbang juga untuk menjana traffic ke blog kita... correct me if I'm wrong (especially pd yg dah otai dan faham pasal SEO ni)... I pernah terbaca kt blog sapa ntah itu ari.... dia ada tulis tentang tu. I pun hampir-hampir percaya ... sebab pernah sekali tu ada keyword yang sepatutnya masuk kat blog blogger NGETOP tapi termasuk ke blog I sebab keyword tu sipi-sipi pada tajuk2 entry blogger2 kat side bar tu la....

Ok la.. I nak ngendap tetamu-tetamu yang menyinggah kat blog I tadi.... semakin malam ...nanti semakin mengantuk plak I......

Ucapan Hari Guru untuk bekas-bekas guru I akan berlangsung esok...sebab I tgh nak mengingat semula sorang demi sorang guru-guru I yg selama ni dah banyak berjasa.... I ingat I nak senaraikan semua sekali bermula dari sekolah rendah hingga menengah.... itu pun kalau memory I masih ok.....ya la bila dah masuk kategori EMAS ni dah sipi-sipi ke arah WARGA EMAS le tu... (memang pun.... buat2 tak phm plak)..... last entry kan I dah paparkan wajah MISS MIRROR versi WARGA EMAS.... my IRP terkejut tengok pix tu.... terkejut but happy! Makin kedut makin sayang dia kata.... heee seoronoknya saya....... percaya ke tak nak percaya???

5 comments:

  1. thanks Mama!!! terubat frust tak jd memancing tau...

    ReplyDelete
  2. MM...ayu percaya...yer..lah dah dapat limpahan emos kat face MM...bling2 gitu...mestilah lain gitu...emas 916 pulak tu

    tahniah MM..rajin2 jenguk umah ayu tau!!!....ayu tunggu..kikikiki

    ReplyDelete
  3. thanks Ayu & Kaizen.. insyaAllah Ayu... MM akan selalu melawat "rumah" Ayu & kwn2 yg telah byk menyokong... (cehhh dh perasan divas plak I ni...hehe..)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...