Saturday, May 8, 2010

SPA saya hanya bermodalkan RM7.50

Hari ni I nak bukak spa..... dan...... customernya ialah I, aku, Miss Mirror, IRP's wife, Puan Sam, bokde, OC, saya........... huuuu ramai kan customer I..... tu la....

 


Seperti yg I cakap semalam, I ada gi spa tapi dlm spa tu takde la buat rawatan facial, just body massage je. Alhamdulilah la..... dah segar kembali lepas kena massage tu.. org yg mengurut tu cakap, I ni banyak sgt mengadap computer sbb tu la perjalanan darah jadi tak betul,  eh ya ke? Dia main agak-agak je la tu... nampak muka I ni macam muka computer ke?   Mana dia tahu ni? Ada 6 sense ke? huaaa seramm.....

Lepas dari spa urut tu, I merayau lagi pegi satu tempat ni.... I jumpa satu spa tu menawarkan harga murah je RM80 (murah la kalau dibanding dgn harga rokok sehari darab sebulan) , nampak exclusif je tempat tu, product mungkin ok la tu... dah ambik kad dah..... tapi dia kata kena datang lagi lain kali sebab dah full dah... Fikir2.... ah malas la nak pegi lain kali, dibuatnya Shashal nak ikut plak.....mesti bosan nk tunggu 1 jam..... siann anak aku...

Then, I pun teringat entry yg lepas...... so, I beli la benda2 ni untuk mulakan operasi....

timun = RM0.60, blackhead remover = RM6.90..tepung ubi cari2
tak jumpa...

Lahai you tak nak join ke? best tau ada "spa" sendiri kat rumah...boleh ikut rentak kita sendiri nak cucuk muka kita tahap mana....kekadang org spa ni kan... sesuka je main  tenyeh muka kita sampai terkeluar air mata, sakit...pun dia wat tak phm... pastu bukan reti nak senyum pun.... (ni yg aku pegi dulu2 la... nyampah!)... cuba la belajar sikit dgn satu minah salon rambut yg sorang ni.....masa tu I ni nak cepat tau gunting rambut...sebab pegi time hari anak2 sekolah (memang la salah I pun) so, mana boleh lama2 sgt kat salon tu kan...sbb nk tunggu ank2 balik sekolah kan...  pulak tu yg si amoi ni.... gunting rambut I membelai-belai.... sehelai.... sehelai... dah macam orang cari kutu plak gamaknya...


I pun tegur la dia ....
"boleh tak cepat sikit Moi... I kena balik cepat ni"
(sebenarnya bukan kerana nk cepat je pun.. selain tu....I kurang selesa dibelai2 rambut
mcm tu....mengantuk!!" Rambut I hanya ekslusif utk IRP sorang je..... wahahaha..)

Ya Allah.... .sangkakan dia akan menangis kecik ati dgn suara I yg agak keras masa tu (sebab jam dah menunjukkan pukul 3 ptg tapi dia wat keja lembab)... TAPI....dia masih mampu tersenyum lagi...lepas tu masih membelai-belai lagi...pendek kata... senyumannya sentiasa terukir hinggakan lepas tu I rasa berbaloi la jugak deal dgn dia walaupun dia belum pro sgt...

Moralnya di sini... amoi tu sanggup merentangi apa saja kerenah manusia asalkan dapat peluang belajar (sebenarnya dalam salon tu ada 3 pilihan.... sama ada kita nak pilih yg PROFESSIONAL, SEPARA PROFESSIONAL ataupun STUDENT... rate ikut tahap2 kecekapan mereka) I pilih STUDENT je sebab nak murah punya pasal...tak sampai RM50 pun.... hehe... patut ler pun service sgt slow.. (tapi hasilnya memang puas hati).





p/s: gambar Sarimah Ibrahim tu tiada kena mengena dengan entry....
cuma I terpesona dgn keayuan wajahnya....



2 comments:

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...