Wednesday, May 5, 2010

TIP KECANTIKAN

Malam yang sepi indah.... sambil menghirup jus tomato yang lazat...

Membalas kunjungan "peminat2"..... gediknyaaaaa......( perasan diva le tuh)...... lalu langkah terpaku pada tip2 di "rumah mak enon eh teringat Mak Enon pelakon zmn I kecik2 dulu... tapi I silap taip tadi tu sebenarnya "rumah" kaknon... pekabar Kak Non? Tip menegangkan kulit muka kat blog KakNon tu telah mengimpressed diknon la kak... nak cuba la nanti........ dapat save budget. Jom beli timun dgn tepung ubi (sib baik dah ada stok agaknya).... tinggal beli timun je la.... I jarang makan timun... bukan tak suka.. cuma tak bagus.... pompuan tak bagus makan benda2 sejuk ni puan2...(cakap je lebih aku ni.... kdg tu bayam pun MM ngap!!.... kubis je MM tak sentuh langsung).

Kalau boleh biar makan kismis ke, pastu kalau daging biar la bubuh lada hitam dan halia untuk membuang segala angin dlm badan.... eh sib baik my IRP dah belikan sos lada hitam itu ari. Boleh masak daging lada hitam plak kan......

Daging pun tak elok makan selalu... sekali sekala tak pe la...... Eh apa MM ni asyik crita pasal makanan plak ni? Dah la hari pun dah larut malam..... makanan semua dah simpan dlm peti ais semula Yang.

Sebenarnya tadi nak tulis pasal tip kecantikan...... Wahai KakNon, MM nak kongsi benda ni plak ni... tadi nak taip pjng2 pasal tip ni kat blog akak malu la pulak sebab MM ni bila dah menulis susah nak stop........

Untuk hilangkan jerawat atau jeragat ~ org2 tua ajar...... gunakan daun jambu batu, ramas2 gosok perlahan2 kat muka.

Selain tu.... boleh guna putih telur yang dibasahkan pada tisu, then tepek kat muka mcm mask... tunggu biar sampai kering kat muka.

Kalau nak hilangkan parut pulak ~ gesekkan kulit kayu manis, then ambik habuknya tu...gosok2 kat muka.

Tapi kalau kitorg plak........ kitorg pakai minyak kelapa dara..... serious.... alhamdulilah parut2 mcm dah malu nk singgah lagi kat muka.... kami pun ada losyen kamasutra yang berfungsi selain untuk merapatkan keintiman (bagi ibu2 yg telah berumahtangga) ianya juga boleh disapu pada wrinkle2...

Ya Allah... napa la ngantuk sgt MM ni...... tak jadi la nk menggedix... ingatkan nak sambung cerita pasal tip kecantikan lagi......lain kali je la sambung........ babai.










No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...