Tuesday, June 15, 2010

MENGOMELKAN ANAK SEDARA DI PAGI SELASA....

Asraf Sinclair

Tetiba pagi nak indah ni I teringat plak anak-anak sedara I ni........ Sorry.... kualiti gambar kurang memuaskan....... scanner ada tapi tak boleh connect guna my lappy ni... malas nak pinjam lappy si Ain.

Tahniah kepada Aid dan Asraf Sinclair...... cehhh sapa pulak la Asraf Sinclair ni... sesaja I panggil anak sedara I si Amirul tu Asraf Sinclair (gambar no. 2 dari kanan...tp masa gmbr tu diambil beliau kecik lg jd tak le nampak iras2 tu....kononnya..... biasa la kalau bukan makciknya yg puji anak sedara sapa lagi nak puji) yg mana telah mendaftar melanjutkan pengajian semalam..... sorry Cik tak dapat tengok keberangkatan you all. Busy la katakan mengalah menteri besar ni.

Sesuatu yg ajaib tentang sepupu sepapat ni kan...... wajah mereka ada iras-iras... betul tak puan2... puan2 ada iras2 dengan muka sepupu tak? Biasa la kalau dah berkongsi nenek dan atok yg sama.

Melayan kanak2 adakalanya mmg menyeronokkan........ mereka tidak pandai menyakitkan hati.. Sebab tu la kot agaknya Cikgu tadika anak I tu kekal awet muda........ dari keciknya si Ain seusia 5 tahun sampai Ain dah anak dara, mukanya maintain je tak berubah-ubah.

Pssttt........ ada juga ya orang yg suka membeza-bezakan anak sedara....... duit raya ada yg dapat sikit...... ada yg dapat byk........ ada yg tak dapat langsung......... tak baik tau mcm tu........ Kalau dikelas2kan sebab faktor usia (si kecil dpt RM2.. yg besar sikit RM5...ok le tu) atau sebab simpati dgn ibu bapa mereka yg kurang bernasib baik tak pe la....... ni kalau sesaja je tanpa alasan.... I rasa macam sengaja je mengundang rasa sakit hati orang..... ya la kanak2 ni kadang2 membuka sampul tu di depan2 umum...... kan dah kecik ati ibunya bila dibeza2kan macam tu. Eh eh..... I cakap tentang siapa ni? Ada la sorang hamba Allah tu mengadu pada I..... dia baru 3 tahun kawin..... dia rasa tak betah je duduk rumah mertua dia tu sebab anaknya yang tak berdosa tu dibeza-bezakan... Kesian ya begitu..... I pulak jenis yg tak nak memikirkan perkara2 spt ini sebab bagi I senang je hukum alam........ what goes around comes around...

Eh I ni puasa pun belum lagi asyik bercerita pasal duit raya je pulak.......hehehe....mcm budak2 je. Bukan apa........ ni kan dah 2 Rejab..... saja nak suruh you all standby duit raya dr skrg supaya nanti tak terkapai2..... sehari simpan RM2 kan dah menampung utk raya nanti. Percayalah ckp I ni....... byee.


















3 comments:

  1. ehehehh.. ok juga tu.. dah kumpul nanti tak yah nak kuar duit gaji ujung bulan ker duit bonus ker kan!.. bijak2x..

    ReplyDelete
  2. wah, tahun ni, for sure baby sy yg bakal lahir tu akan mengaut duit raya yg melimpah ruah...hahahahha

    ReplyDelete
  3. Ena ~ betul tu..kumpul terus masuk sampul tau...gam terus simpan jauh2 jgn usik. Duit bonus kalau ada boleh beli baju raya lip lap.

    Zul ~ wahh seronoknya En.Lecturer kita ni bakal jadi seorg ayah..jgn lupa baju raya sedondon utk si baby sekali.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...