Tuesday, June 15, 2010

PAGE MENCARI JODOH????


Page mencari jodoh???? Oh ya ke? Nak tau ke? jenguk sendiri ke sini . I pun tak sempat jenguk lagi apa tah dalam dia tu... Tafsir Al Quran FB page yang minta I promote page ni untuk anda semua yg masih single mingle..... Admin minta kami klik LIKE utk promote pd kawan2......tapi you tahu je la kan.......kalau I klik LIKE pada page mencari jodoh dah apa pulak la orang ingat nanti... penat2 je I bubuh nama Puan S di depan nama I kat FB tu.

2,3 hari ni I sering dikejutkan dgn fren2 yg kembali single tak pepasal......... ada la 2,3 orang macam tu.... Ni memang musim orang berkrisis la kot.. Pesal ya? Dah tak best ya bercinta? Tak pe la tu....... ada la hikmah yg tersembunyi. Kekadang kita memang perlu sekali-sekala restkan fikiran dan test power sikit...eh test market..... (I bercakap ni kpd adik2 yg single mingle)...... yg dah beranak-pinak macam I ni tak payah la nak test2 market plak ya..

Menangis la sepuas2nya selama 1 hari 1 malam.... lepas tu terus tutup buku dan jangan menangis lagi... Tip2 melupakan kekasih rasanya akak dah sebut di dlm entry2 yg lepas....so tak nak ulang tayang lagi..... Sekarang ni yg penting you all kena happykan diri je.... Happy... happy macam I ni.......macam I?... kawan I la yg cakap.... dia kata I ni happy 24 jam.. Amin.. kat mana la dia bleh nampak I happy tu.... tulisan kat FB tu??.... hahaha..... apa2pun mudah2an jadi doa.

Arwah Ayah I pesan......... nak happy berpada2.... nanti menangis... I rasa pun ada betulnya.. Kat dunia ni segalanya mana ada yg kekal...... kdg sedih2 sebab kena fitnah.... esok lusa tetiba happy plak dapat jumpa kwn lama......... kdg hari ni happy2 sebab dpt kucing minggu depan sedih plak kucing mati....... macam tu la dunia ni.......selagi namanya dunia.

So Dik....... nk join ke Page mencari jodoh tu? Pandai2 la ya...... selidik dulu baik2 sebab dengarnya nak kena bagi no. telephone masa isi borang tu....... Segala kesulitan adalah di bawah tanggungjawab sendiri.. You all pun dah besar kan utk menilai baik dan buruk, mana yg patut dan mana tak patut di alam cyber ni, mana org yg baik dan mana org yg jahat pun you all boleh kenal kan? Akak memang kuno sikit bab2 gini........... cari jodoh pun cara kuno je... masa tu internet tak berapa glamer sgt mcm skrg ni.

9 comments:

  1. wah, cari jodoh melalui website? advance yer.

    bukan masa utk berfoya-foya dah neh. dah 23. stick to the one yg Alhamdulillah dah 3 thn tak membawa masalah, dan menimbulkan kemarahan. terasa setiap hari selama 3 tahun neh, adalah hari pertama bercinta. perghhh!

    haha. jiwang pulak fie mlm2 neh. tp itu la, sangat berterima kasih pada Tuhan, kurniakan seseorang yg x byk ragam. tak perlu susah nak risau2 dan ragu2.

    tunggu fie habis bljr, cari kerja, kawen.

    ReplyDelete
  2. Bersyukur Fie dikurniakan pasangan yg sesuai. Akak doakan mudah2an berkekalan.

    ReplyDelete
  3. haha.. ade ye cmtu? nk try lah! hehehe.. tipu je. :p

    hm... i want to be happy. tp rse sunyi sgt3 kebelakangan ni.. malu pun ade smpai ade org suruh g cari bf. huhu..

    -_-"

    ReplyDelete
  4. Rhapsody... siannya....sunyi sgt ke? kwn2 blogger kan ramai..

    ReplyDelete
  5. SP ~ cuba la...mana tau dpt 3 lagi sekaligus... :D

    ReplyDelete
  6. selalu ckp pada sahabat, dlm mencari teman sehati sejiwa, mmg sukar nak cari yg sempurna, sukar nak dapat ciri lelaki/wanita idaman.. tp tyalah pada hati yg paling dalam... kerana walau burk mcmnapon pasangan kiter tu, klu hati yg paling dalam sudah cinta, pasti bahagia selamanya..InsyaAllah...

    ReplyDelete
  7. t.kasih zul di atas kata2 hikmah itu.... semoga dpt dihayati sepenuhnya oleh ahli panel di sini.

    ReplyDelete
  8. huhu...tk kemaruk lg rasanya nk mncari jdh dgn cara mcm tu..kalau smp seru, insy...dan2 time tu juga jalan...ye tak kak

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...