Thursday, July 15, 2010

INSOMNIA.........

Setelah selesai membuat "entry bersalah" khas untuk x-smksm pukul 2 pagi tadi , I pun turun ke dapur..... (teman2 KASHMIRKU... sila rujuk entry ini.)



Betapa tak comeynya popia air tangan wanita insomnia ini...
tapi takpe......guarantee sedap!! Ini keadaan sebelum ianya digoreng...
khas utk puteri2ku yg ingin ke sekolah pagi ini...




Semalaman I tak dapat tido........ insomnia tetiba. Pasti ada org yg sdg merindukan I...... Oh siapa ya??? hahaha...... mitos!! Mitos ciptaanku.......... jgn percaya.

Sib baik la sebagai Mem Besar, setiap hari adalah hari cuti......... jawabnya after anak-anak ke sekolah nanti, selimut dan bantal itu bakal menjadi saksi wanita ini kembali memerlukan khidmatnya.

Cerita pasal bantal, tetiba teringat Mummy Gee yg sakit tersalah bantal... cara terbaik mengatasi masalah sakit menyalahkansalah bantal ni ialah tido di atas lantai menurut n3 beliau semalam. Oh begitu??? My IRP baru je berpesan benda yg sama.....sebab semalam sebenarnya I sakit kepala tapi tidak la seteruk mana. I telan panadol terus hilang..... alhamdulilah.....jimat duit SPA utk bulan ni. Hu hu!!

SAKIT KEPALA???

Memang ramai teman2 I yg mengadu sakit kepala. Majoriti yg sebaya2 I dan ke atas........ remaja2 jarang pulak mengeluh sakit kepala ni........Sakit kepala ni pada firasat I disebabkan oleh beberapa faktor......... mungkin sbb high blood atau mungkin tekanan darah rendah. (Sila berjumpa doktor anda). Tetapi ada juga disebabkan faktor2 lain spt badan masuk angin.... mungkin terkehel, mungkin sebab byk sgt makan benda2 yg menjadi pemangkin pada pertambahan angin dlm badan spt keledek dsbnya. Justeru itu, sentiasa sediakan krim halia di rumah.........eh mcm I penjual krim halia plak........ tak...tak.. sekadar berkongsi idea... itu la cara I mengurangkan sakit kepala selain panadol dan berurut.

Pompuan kalau dlm pantang, ikat rambut tinggi2, kepala pun dibaringkan tinggi2 bukannya sekadar suka2.....supaya darah putih tak naik kepala.... sejauh mana kebenarannya, itu kena tanya pendapat pakar... tapi pada I selagi apa yg terpaksa dipantangkan tu tidak menyusahkan I, I follow je.... biar la org nak kata I kuno pun...... asalkan pesanan nenek moyang tu I laksanakan. Mana la tau, kepantangan ini dah macam doa dr org dahulukala...

ATAU.......... boleh jadi juga......sakit kepala itu berpunca maybe orang tu memang mygren (lupa plak spelling)...... maybe sebab org tu rabun.... Maybe sebab terkurang tido......... maybe sebab tensen!! depressed..... oh bermcm2 maybe yg menjadi punca sakit kepala.


Alamak dah kul 5.47 pagi plak...ok lah babai.

p/s : mengadap PC berjam2 pun kdg boleh buat orang sakit kepala.

13 comments:

  1. hee...bagusnya insomnia terhasil sepinggan macamtu!kalau tiap2 malam boleh bukak bisnes kan sis..hee...

    ReplyDelete
  2. mak ai...lmbt nye u tdo!

    kalah i yg bujang ni...

    kalau boley elak kan dr mkn panadol..bahaya tau,

    ReplyDelete
  3. klu setiap malam bleh kaya kak sam...hehehe

    ReplyDelete
  4. Ala P'JA ~ I menggagahkan diri ni.. dah jadi ibu la katakan...agaknya klu bisnes, customer pun lari..kejap malas.. kejap rajin. hehe..

    Ms Bubbles ~ I terpaksa mkn panadol, tiap bulan nk pi SPA je...mana tahan..dgn sebijik panadol, mampu menjimatkan duit urut di SPA yg beratus you!!

    Zai ~ mungkin kot Zai..tp kalau pepagi lepas Subuh tido balik...sgt la tidak bagus...tido lepas subuh mewarisi papa Zai ~ (nauzubillah) org tuaku berpesan begitu...jadi start from tommorrow, Kak Sam kena kembali normal. Tak mau jd nocturnal animal lg.. huhu seram!!!

    ReplyDelete
  5. walaupon sudah baca bis n3 itu, tapi otak sy hanya teringat popia itu... uuuuuu, sedapnyer...

    ReplyDelete
  6. masih ada lagi Zul kalau u nak...sebelum hari menjelag ptg, bila kanak2 itu balik...mereka mungkin akan menyambung makan.

    ReplyDelete
  7. MM apa jadi dgn 'ketiwol' tu... dah kukus ke belum?

    ReplyDelete
  8. lambatnya miss mirror tido..
    sedapnya rupa popia tu.
    * saya kalau akhir tdur bukan tau buat makanan..cari makanan.hehehe

    ReplyDelete
  9. Unfortunately Mummy... ada lg dlm tempat beku . mcm tak confident je nak makan...sbb dijemur berkali2 pun tak kering2 lagi, terus I basuh2 semula simpan dlm tupperware masuk kt fridge.... ingat nanti nk bwk blk kg je ...suruh org tua tengokkan...cam mana rupa bentuk yg sebenar.

    p/s:

    #moral of the story...skrg I dh jadi Minah Saleh...dah tak sesuai buat ketiwol...tp suka mkn ketiwol.

    #org lain jemur tgh panas, I jemur di balkoni siap dgn tudung saji...mana nk kering.. kat sini ni pencemaran habuk dan serangga.

    ReplyDelete
  10. Mummy Shane... I tak tau la kenapa sejak tersilap jadual tido sbb Worldcup tu ari terus2an jadual tido I jd tak menentu.

    ReplyDelete
  11. MM, insomnia kalau ada hasil macam popia tu bagus juga ek..sedapnya popia=)

    ReplyDelete
  12. Sirna ~ tidak sanggup utk insomnia lg..klu insomnia sekali lg.. I akan menghasilkan kek 5 tingkat plak..hehe..

    BB ~ :P

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...