Tuesday, July 27, 2010

MENANGANI ORANG MENGENDAP....


Kegusaran Cik Adik manis kerana rumahnya dipanjat orang baru-baru ini mengimbau kenangan zaman anak dara. Entah apa la yg si Jefri (nama main hantam saja la ya puan2.... yg pasti I pun tak tau sapa yg ngendap tu)....... entah apa yg si Jeff nak buat tah sampai sanggup memanjat dinding rumah terhendap2........ kalau nak duit, napa tak rompak je time kitorg balik kg.......ini tidak......buat org terkejut je tiap kali basuh pinggan kat sink dapur nampak bayangan hitam kat luar tingkap rumah sewa kami tu. Sib baik tau kitorg tak la zalim sampai jirus dgn air panas....

Ok....... saranan kami pada Cik Adik manis.....(buat la perkara2 spt dlm gmbr tu ~ klik gambar untuk membesarkan) iaitu :-

1) Kalau tak nak pasang alarm....pasang je tin2 susu macam pesawah menghalau burung .... biar kalau dia panjat lg......dia terkejut.

2) Buat la "orang-orangan" kat tingkap tu....biar kalau dia ada heart attack.....terus terkujat kat situ... tu la sapa suruh berani ngendap2 lagi. Tahu tak apa itu orang-orangan.?.....sila rujuk wikipedia..

3) Yg lain-lain sila fikirkan........ byeee..

5 comments:

  1. hoho...buat org2...bagus juga idea tu.. ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    MASA ITU EMAS

    ReplyDelete
  2. Salam.

    huhu. nice idea.
    mau tak terkejut kalau letak orang-orang . hehe

    ReplyDelete
  3. @Affan & Nabilah ~ orang-orangan itu kena make upkan ala langsuir..

    ReplyDelete
  4. Ada juga orang yang suka menhendap lembu mandi

    ReplyDelete
  5. hehehe.....lembu mandi? budak kecik kot...sbb maybe dia curious nk tau mcm mana lembu mandi...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...