Tuesday, July 13, 2010

SEKALI-SEKALA KITA MEMANG PERLU "JOGGING"

Tiada apa yg menarik untuk diceritakan hari ni......
Pagi ni I masih diserang penyakit M............. kira dah tahap melampau....entah la...napa tetiba jadi M ni??

Oh tapi dlm virus M pun I masih terkudrat untuk menyiapkan lunch plus dinner, dgn memasakkan mereka ayam masak lemak jintan dan sayur-sayuran plus ikan kering. Selain dari itu, sempat juga memberus dapur dan menghabiskan segala kerja-kerja pembasuhan pakaian dgn jayanya....

Bagaimana mendapat tenaga2 untuk menyudahkan semua tugasan itu di saat virus M menyerang? Oh begini kisahnya...


Pagi2....... I mintak izin ala iya tak iya dgn IRP nak gi breakfast je kat luar...... (maksudnya kalau dia tak izin pun takpe)... tetiba..... beliau mengizinkan plak....... tu yg kami merayau2 tu.



Bila dah merayau2 ala jogging la jugak kan.... badan berpeluh......... tu yg kembali segar nak buat kerja tu....... heh heh heh.......alasan. Balik dari window shopping terus memasak dan mengemop rumah. I dah pesan pada Shahsal... hari ni tengok tv kat bawah je... tak payah naik atas, bukan apa, bila dah naik atas..... ternampak PC tu yg kdg terus melekat depan PC.... tak selesai2 kerja2 kat dapur.

Ni la akhirnya I dapat mengadap PC semula dgn rasa aman sikit sbb kerja-kerja rumah dah selesai......... hilang sudah virus M....















8 comments:

  1. same la, i pon tgh sakil M skrg...

    tp tuk jogging mmg selamenye i malas, i like hiking..tp xde kwn! swimming too, tp xde company! kesian kan..

    so conclusion, sllu x exercise!

    ReplyDelete
  2. Ms. Bubble ~ I dpt rasa mcm semua org tgh sakit M skrg..mungkin gara2 tk cukup tido TERtonton Worldcup itu ari kot..jadual tido terus tertukar tu yg asik rasa M je tu..

    ReplyDelete
  3. hahaha..

    mayb kot..tp i x tgk WC pon,even final..kejam kan! i ade jmpe game br..teruja lg..

    ReplyDelete
  4. game baru apa plak tu? Eh..Ms. Bubble.. ada sorang kwn I tgh usha2 DSLR...dia nk tau harga, if u don't mind to share with us....tp jgn la harga yg boleh beli sebuah kereta tu...dia nk cari yg "sedang2" je.. paling koman punya berapa ya budget?

    ReplyDelete
  5. game bdk2, kdg2 bile br jmpe..maen x ingt dunia..

    aiyaa..kalau yg mcm harge kereta tu i x reti nk tlg..sbb i blom smpai stage tu lg..sob2,1 day perhaps!

    DSLR ni ade beginner, intermediate and advanced..i pakai beginner je, paling x kos..i ade set D60 with flash RM 3000..

    depend on ur fren..nk pakai brand ape..kalau kt msia ramai pakai canon and nikon..

    ReplyDelete
  6. Thanks Ms Bubble atas info terperinci..thanks so much!!!.nt I habaq kt dia..

    ok noted :
    Canon, Nikon, harga sekurang2nya RM3k.

    ReplyDelete
  7. MM, i punye yg cheapest..

    die mayb ade baget yg mahal ckit,
    hehehe..

    ReplyDelete
  8. takde Ms Bubble.....dia nk budget paling cheapest..takat buat suka2 jadikan hobi.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...