Wednesday, July 14, 2010

POKOK ITU BOLEH MEMBUNUH? AWASI ANAK ANDA???


Oh!! Apakah benar??? Bayangkan anak-anak secomel ini.......... oh jangan... jangan sampai mereka bermain2 dengan pokok itu...... tapi apakah benar?? Sedang berfikir ni puan2..... siapakah yg telah membuat kajian secara terperinci tentang kebenaran yg menakutkan ini?

KILLER PLANT????
Seperti inikah?


atau.....

seperti inikah?? Periuk kera kah??
tapi ia cuma makan serangga yg masuk ke dlm "perut"nya
yg comel tu shj..... tidak lebih dari itu...


oh terima kasih kerana telah
membunuh lalat ini wahai sang pokok....




Jangan terpedaya dengan kecantikan rupa paras : begitulah yang boleh diungkapkan sebagai moral of the story......kerana tidak sangka........ di balik keindahan parasnya..... tersimpul sebuah cerita......... "dia" rupanya membahayakan bayi/anak kecil anda........ jika tertelan...... boleh MEMBUNUH?????!!!!! OH REALLY?????? takutnyaaa...... kat rumah emak I banyakkk....

?
?

?



Wallahualam......For further info........... sila rujuk pada blog ini.

p/s : Apakah Oneng si enyong mati kerana tertelan daun keladi hiasan ni??? Confuse...confuse....

8 comments:

  1. pokok keladi boleh membunuh ??? bahaya nie...

    ReplyDelete
  2. ade gak dengar cete nie..dari zaman sekolah dulu..kira cete nie dibgtau pada generasi yg baru lak..kalau kat kg mmg berlambakkan..sib baik kat umah akak takde..dulu tanam tapi cepat layu kalau tak bersiram.terus tak tanam lagi bila dah out of service..kwang..kwang..kwang...

    ReplyDelete
  3. penah gak dengar pasla pokok ni... ermmm tu ar pkok ni memang senang jaga kan? nasib baik kat umah tu takder pokok ni...

    ReplyDelete
  4. @Paan ~ I pun first time ni dengar...

    @Kakasma ~ ooo dr dulu lagi ya Kak, tak tau plak saya... mmg klu terkena getah dia, tgn jd gatal2.

    @Hentakbelipat ~ ya mmg danger la klu mcm ni, lg2 klu ditanam dlm rumah...bahaya plak klu ada baby yg suka main telan je semua benda.

    @Nana ~ I baru first time ni dgr even kt rumah Mak I dah meledak2 pokok ni susah nk dimusnahkan..

    ReplyDelete
  5. jenguk2 aini... hmmm bagus sebarkan maklumat ni.

    ramai yang tak sedari...

    ReplyDelete
  6. mungkin getah yang ade kat poko keladi tu yang bleh membunuh n membuat mata bleh menjadik buta...

    ReplyDelete
  7. thanks Mia Liana...

    Zaidah ~ mmg begitulah menurut ceritanya..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...