Wednesday, August 4, 2010

air tangan seorang bapa.... ada tak istilah tu?



Apa2 aje la yg I upload ni ya? Heran ? Semua ni gara-gara ingin memenuhi permintaan "peminat2" I sbgmana di dlm komen di entry ini.

Sorry la Cik Puan peminat2 I...... (peminat? :P..... tergelak ayam itik mendengarnya). Sesorry bebanyak ya.... gambar atas tu bukan kurung Pahang come lote yg I maksudkan tu.... tapi baju tu adalah kebaya bidan terjun utk menggantikan kurung Pahang yg frust tak dpt beli...... cun la jugak kan kebaya tu... Disebabkan nak pakai kebaya tu la I berusaha gigih makan berkali-kali tau! Ni pun dah lapar lagi..... kejap lagi makan lagi....wah! Semakin sampai ke sasaran nampaknya misi I ni. Bagusss!!! Tadi Puan L (yg pasang rel langsir tu) cakap pun I dah ok...tak la kurus sgt...... I je yg terperasan kurus sesorang.

Oh ya...... Puan L tu cuma pasang rel je, rel yg ada tu kan cuma ada 2 lapis, so kena pasang 1 lapis lg kat tengah2 utk sesuaikan dgn patern yg dia tgh jahit .......langsir blom siap lagi, langsir yg dlm gmbr tu I sendiri yg jahit 4 tahun lepas!!! u see lamanyaaa I tak ganti langsir... hebat kan I? Cuma last year kami beli yg ready made gantikan kat sliding door je 3 keping buat meriah2kan raya.

Terkontang kanting masa I menjahit tu uolls.......si Shashal kan baby lagi masa tu..tgh nakal2 .....waa lepas ni nampaknya tinggal kenangan la hasil air tangan I tu........sedihnya nak menurunkan sesuatu yg telah menyimpan sejuta kenangan...kan orang kata bagus kalau rumah kita tu ada AIR TANGAN kita semua kan... betul tak? Yg suami2 tu pun....... ha bagus tau kalau uoll sendiri yg membancuh simen and renovate rumah!!! :P Uhuk uhuks...... terbatuk plaks..

OO takde la sampai macam tu kan... uoll pun busy ... kalau takat mengecat rumah tu boleh la menyambil2 sambil menunggu waktu berbuka tu kan..... air tangan jugak tu kan.. At least ada la kenangan utk dikenang oleh anak2....especially bila mereka berjauhan terdengar lagu dendang perantau ....teringat ayahnya sibuk mengecat rumah, ibunya membuat cheese tart. kuih tunjuk-tunjuk... serta merta terlambai2 akan kampung bandar kelahiran mereka dan terbayang betapa meriahnya sinaran lampu pelita lampu lip lap di halaman....... lalu membayangkan sedapnya dodol home made coklat hidangan bonda.

p/s : kata tadi tak exited sgt nak raya ......tapi entry asik pasal rayaa je makcik ni kan......
catatan utk kakak ako : "ada ke Puan L nak designkan langsir aku sama dgn langsir rumah ko ..... wuishhh sorry beb.... tak nak aku boria2 dgn rumah ko"








6 comments:

  1. wah raya sakan ni... bukablangsir je baru curtain rail pun baru gak tu....

    ReplyDelete
  2. kalo saya jadi suami, saya akan tolong isteri saya masak, xpun saya je masak die renovate rumah ini kerana masakan saya lagi sedap kot..hahahah..

    ReplyDelete
  3. @Mummy Gee ~ langsir dah nak reput.. yg langsir sheer pun dulu putih dah jadi kelabu asap..terpaksa la tukar baru.:)

    @Azham ~ hahaha...kesian dia kalau kena renovate rumah.. baik2 putih terus jd ireng. Tapi kalau Am kata Am pandai masak Cik mmg percaya sbb abah Am kalau masak takde sapa bleh lawan.

    ReplyDelete
  4. langsir baru n semua baru...memang beraya sakanlah akak...bleh lah zai datang raya nanti

    ReplyDelete
  5. huhuhu...aku je raya x buat persiapan apa2....

    ReplyDelete
  6. Tak la ZAI...sederhana je..tak sakan sgt pun.. Zai kot yg raya sakan kat Kulai tu... Nk dtg? huhu... ya la tu..

    Mei ~ jgn nak tipu!!!!! Ok jumpa di Kashmir nt ya!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...