Sunday, August 22, 2010

Kontroversi Awek Materialistik!!!






Entah betul ke tak video di atas... atau lakonan semula, itu I tak pasti...

Sebenarnya semalam kereta kami 2,2 antar workshop...... "besi buruk" I pula memang dah lama hantar repair... (tu yg I menangis sbb keluar riban2......huhu...sedihnya...ranggup duit I keluar gitu je!! lepas raya baru siap), kereta kesayangan IRP pulak hantar service... eh service dgn repair berbeza kan?

So, ibarat layang2 putus tali, semalam IRP pun menyewa sebuah kereta untuk memudahkan kami ke mana2....... Bila cerita tentang kereta sewa ni... Entah kenapa tetiba I teringat plak kisah sorang gadis yg sungguh cun melecun... Kisahnya seakan2 sama spt kes pompuan tinggalkan tunangnya spt video di atas...

Nak tahu apa kesudahan nasib kawan I itu setelah dgn teganya meninggalkan kekasih sengkeknya terkapai2? Oh!!!! Dia ingin kembali kpd bekas kekasihnya yg dianggapnya sengkek itu kerana kecewa dgn perkahwinannya yang kacau bilau dgn lelaki yg dianggapnya loaded itu.

Lelaki yg dianggapnya loaded tu pula rupa-rupanya.....

1)....."seekor" buaya tembaga....opps "seekor" plak...sorry!!! tak sengaja..

2)......lebih sengkek dari bekas kekasihnya yg ditinggalkan...

cuma kelebihan lelaki itu dia mantap dari segi lakonan....dan antara lakonannya
semasa ngurat kawan I tu ialah :-



1).... pakai neigh tie...date pun pakai neigh tie you!!... biar nampak ala2 bisnesman berjaya la kan... hahahahaha...... cakap pun sleng mat saleh..
"I.. you... we... they..... yes..... no... alright....." e'eh.... terasa I tau... Tapi I date tak la pakai neigh tie.. hehehe...
Pakwe sengkeknya yg ditinggalkan tu pandai gak ckp omputeh..... almaklum...
graduate dan pandai gak orangnya...cuma
rezeki belum menyebelahinya....sbb baru grad la katakan.... mana
mampu lagi nak beli kereta.... motor kapcai je.. kira dia anggap jauh panggang la dari api dgn teman lelaki barunya yg berkereta mewah tu...

lelaki itu....selalu belikan dia bunga, x boynya tak pernah
belikan bunga pun barang sekuntum....(kedekut!!!).... tu la silapnya x boy dia tu...
pompuan kan suka bunga... teddy bear ke....

lelaki itu juga dgn bergaya... menyewa kereta2 mewah.....
tak tahu la sewa ke...pinjam dgn kawan ke...
tapi kereta silih berganti la...

NOTA : TOLONG JADI DIRI SENDIRI....jgn ditiru lakonan di atas....pompuan
paling benci ditipu!!


Topiknya ialah : Mengapakah gadis2 cun mudah dikaburi dgn material?? Terpukau? Dipukau?
I terpaksa sebut gadis cun di sini (maaf ya gadis2 cun)...sbb mengikut statistik yg I sendiri buat... kebanyakan gadis2 cun yg menjadi mangsa lelaki hidung belang ni... pastu akhirnya menyesal sbb terpedaya...

ATAU....

Sebab orang tu cun la maka lelaki buaya darat ni berusaha sedaya upaya berbuat apa saja untuk memiliki mereka hingga sanggup menjalankan aktiviti lakonan2 sebegini???

ATAU....

..dihasut orang2 persekitaran...sbb cun la katakan.... antara bentuk2 hasutan ialah :

"kau kan cun... kau boleh dapat lagi hebat dari dia tu..."
lantas dia pun tinggalkan boyfriendnya yg sedia ada... sebab sengkek...

Entah la.......


p/s : My IRP.... kupilihmu dlm keadaan kau tak punya apa waktu itu....sekadar sebuah keikhlasan.... Moga kau sentiasa ikhlas sampai bila-bila.......... uwekkk geli je menjiwang2 nih...bukannya dia baca pun blog I ni...sib baik!!!




17 comments:

  1. Paling sedih mereka kena tipu Mat Afrika....! Dalam facebook letak gambar hensem giler bak Ari Wibowo.

    Rupa2nya mereka nak sedut duitnya saja.

    Senangnya gadis2 kita kena tipu. Dahlah, cukuplah datuk, nenek moyang kita kena tipu...cukuplah!

    ReplyDelete
  2. ending kisah pmpuan reject tunang die tu ke nih..

    ReplyDelete
  3. HP ~ bukan ending pompuan reject tunang spt dlm video tu, yg tu I tak kenal... yg I cerita ni sebuah kisah benar kawan I.

    MS ~ Nauzubilah...jgn la berlaku pd kita semua lg...kesian gadis2 yg akhirnya merengkuk dlm penjara akibat didakwa mengedar dadah tu.

    ReplyDelete
  4. hahaha kelakar nye station radion tu ms mirror..
    ade ke org yg call nak confess cemtu?
    *gelak guling2*

    ReplyDelete
  5. oh my....

    MM... i pernah kena kot, tp i bkn materialistik plak..

    die always mention yg family die duk oversea (he's msian)..so i thought mmg background die ok laa..ye la, gune usd kot...

    aiyaaa,bile tgh bulan je mintak loan some money from me...his mom plak yg request loan tu dr i..gilo ape!!

    dh la xde kereta, sllu je berangan pasal kete..WTF!

    end up, i said..gud bye....forever and ever! gua blaa dlu sbb lu manyak susah kan gua! dh la mkn byk dr i..certain time i kena spent duit i tuk meals die...
    im soooooooooooooooooo stupid!

    i rase i x salah in this case! plus i dh tuntut hutang2 die..
    kikiki...

    ReplyDelete
  6. macam macam hal dalam dunia ni yea...

    ReplyDelete
  7. Eira ~ u gelak guling?? Hahaha.. I pulak kesian dgn mat burger tu..tak hensem sgt ke sampai dihina begitu rupa...hehehe.

    ReplyDelete
  8. MS Bubbles ~ Emak dia yg nk buat loan? Ish ish ishh.... Kdg bukan apa tau...bila dah rapat, kita susah nak say "No".. Takpe la, u pun dah ada Mat Terap yg u sayang tu kan..mudah2an dia jauh lebih baik dr lelaki yg u ckp tu.

    ReplyDelete
  9. hahahaha..
    pg2 bace komen u i gelak!!
    please laa, mat terap?? ok2, i paling tanak kawen dgn mat terap...dun know y, certain org she's sooo proud kalau kawen lalu bwh pedang, tp i ter sgt malu,
    tatau sakit ape i ni..

    let say mamat tu da tade duit and mintak kt mak die..mak die suh pakai duit i dulu, can u imagine how loser mamat tu??

    bile jd mcm tu, i akan moody..i rase x logik pon ada!! aiyaaaa,
    tp itu dlu, time i muda2 dlu!

    ReplyDelete
  10. Ms Bubbles ~ selalunya tu bukan apa, kalau bopren pinjam duit ni..dia ckp je pinjam...tp sudahnya mmg tak pulang. Itu yg buat kita hilang respek kat dia lagi tu.. Ada unsur2 tak amanah di situ. Mcm mana nak jadi suami kalau dh dr mula lagi tunjukkan sikap tak amanah..nt entah apa lg dia tipu kita di kemudian hari. Sib baik la u dah bertindak bijak tinggalkan dia. Adalah hikmahnya tu.

    ReplyDelete
  11. saya jg pernah kena ayat dolu2, masa blajar kat U dulu. mamat tu siap ckp bapak dia bz main golf segala la.. bapak dia keja itu, mak dia keja ini. kalo nk berlagak pun, biarla duit sendiri, bukan duit mak bapak. heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  12. Linda ~ thanks for sharing...sib baik Allah menyelematkan u dr lelaki itu. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  13. MM...

    itulah, allah maha penyayang...
    i bkn la byk duit pon, tp mmg boros, mayb kalau i terus keep on je..i x boley la shopping..

    kat situ i dh kena highlight as a selfish..but wat to do kan...or yg paling x best..die mmg sah2 la x boley beli kan camera hitam tu kt i!!!

    ReplyDelete
  14. KENGKAWAN ~ kesian kan dgn Mat Burger tu ya...sib baik I dah takde adik pompuan lagi (yg solo).

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...