Sunday, September 12, 2010

DATUK SOSILAWATI MATI DIBUNUH?


Berita penuh sila klik.


Seawal pagi ibu mertuaku mengkhabarkan berita ini kerana mendengarnya melalui kaca televisyen.... Memang sejak Datuk hilang kami sentiasa mengikuti perkembangannya sama ada melalui media mahupun orang2 kampung sendiri...kebetulan pulak raya, jadi topik hot di meja raya ialah tentang misteri kehilangan Jutawan kelahiran kampung kami itu. Pelbagai spekulasi yg I dengar..... hinggalah berita di TV3 hari ini benar-benar membuat I tersentap dan bersedih di pagi hari. Hilang sudah permata yang berharga.

Sebenarnya berita tentang mayat yg dibakar tu I dah tahu dari malam tadi melalui seorang blogger tapi sebab belum disahkan lagi, so.... I biarkan je la khabar angin tu berlalu begitu sahaja. Hinggalah berita di TV pagi ini mengesahkan.... barulah I percaya. (walaupun mulanya antara percaya dgn tidak).

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.... kpd ahli keluarga Datuk Sosilawati, khasnya buat sepupu I yg kehilangan kakak iparnya itu, I ucapkan takziah.. tabahkan la hati menghadapi dugaan ini.

7 comments:

  1. Innalillah...
    Moga mereka dirahmatiNya jua...
    Takziah kepada keluarga mereka...

    Moga Allah bagi pembalasan yang setimpal kepada penjenayah2 yang langsung tiada berhati perut tersebut.

    ReplyDelete
  2. Saya mengharapkan berita ini tidak benar....Latnatlah hidup manusia yg berhati kejam. tergamak melakukan dosa besar ini... Kejam!! Moga Allah membalas kejahatan mereka ini... Al-Fatihah dan Tahziah buat keluarga Datuk.

    ReplyDelete
  3. sekiranya betul

    harap2 arwah dimasukkan dalam gol org yang beriman

    laknatlah penjenayah

    ReplyDelete
  4. INA LILLAH WA INALILLAH HI RAJI UN..takziah pada kesemua kluarga,SMOGA ROH2 MEREKA DICUCURI RAHMAT..AL-FATIHA

    ReplyDelete
  5. @SP ~ begitulah hendaknya. ameen.

    @JPRN ~ ameen.

    @AYU ~ ameen.

    @XMISTERIX ~ ameen.

    Thanks singgah ya teman2 blogger semua!

    ReplyDelete
  6. entahlah sam...aku pun rasa mcm tak percaya je.... awal puasa aritu aku ada singgah kat office dia...saja nak jengguk anak2 buah dia yg lawa2 tu...hehehe...(dah mcm adik2 aku jer diaorg tu)...

    tup2 aku dgr dr berita dia dah tak pulang sejak 30 hb, terus aku call adik2 dia tp adik2 dia tak tau apa status, call anak ke-2 dia tak berjawab...

    entahlah aku mmg bnyk kenangan dengan dia....dari dia start biz NV dia sampai dia pindah rumah bungalow dia skrg ni. Dia pun bnyk menolong aku, masa aku kat UiTM, masa perkahwinan aku...bnyk lg lah...kalau aku n anak2 aku dtg rumah dia, dia layan aku mcm saudara kandung sendiri, dia masakkan kita org, entahlah... susah aku nak describe perasaan aku... anak2 aku lg la marah...sbb anak2 aku mmg dah bnyk kali jumpa n dtg umah dia...

    pada anak2 aku, aku berpesan sedekahkan fatihah bnyk2 pada Cik Wati... dan kita pun sedekahkan fatihah padanya.... mudah2an dia terkorban sebab mempertahankan maruahnya/dirinya... syahid kecil...

    p/s: sorry mencoret panjang...cuma nak luahkan perasaan aku jer

    ReplyDelete
  7. BB ~ memang menyedihkan... sdg aku yg takde kena mengena ni pun sering dihujani sms dr kwn2 bertanyakan ttg dia (maybe sbb tertera kt surat khabar tu allahyarham dr kg kita)... semoga rohnya ditempatkan di kalangan org2 beriman.. Sungguh tragis & make our blood goes up membaca2 kronologi pembunuhan tu. 1 mlm aku tak lena tido membacanya.. kisah dia dipukul..diikat, dilumur dgn najis lembu..sungguh zalim & tak berperikemanusiaan..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...