Tuesday, September 21, 2010

Makin Nak Abis Raya Makin Meriah.....

Ingat tak dulu kalau kita pegi mana-mana tempat yang jarang-jarang kita lawati kita akan menulis di batu, di pokok dan sebagainya... "Sam was here 1989"... contohnya..

Kalau pegi expo-expo ke.... kita kena tulis kat buku pelawat untuk membuktikan kehadiran kita kan. Ingat tak??? Now kalau sapa-sapa pergi rumah I.... senang je...tak payah tulis kat guest book.. blog ni dah ibarat GUEST BOOK untuk anda semua. Lagipun diorg ni sporting... bila I halakan je muncung camera canggih I ni (canggih??) ... guest2 I semua dah ready2... siap touch up2 lagi... Terima kasih la atas kesportingan tetamu2 I selama ini...



Selepas kehadiran Kak Long I pagi tadi, ini pula tetamu seterusnya... Si Tembelek kecik 2 org
yg cute2 ni...Si Tembelek mmg kena masuk kat "GUEST BOOK" Mama Long ni... sebab tadi
masa Tembelek dtg... Ayah Long takde kan.... nanti Ayah Long tak tau pulak Tembelek sebenarnya dah dtg JB..



Tembelek seterusnya yg paling susah nak posing ni...
suruh snap mesti lari2.....Apakah itu T.E.M.B.E.L.E.K??? Tembelek adalah
nama timangan utk si montel.... tak tahu la bahasa apa...bahasa ciptaan keluarga kot?? I pun baru first time dgr bila kecik2nya si Ain dulu org suka panggil Ain tembelek...



Thanks ya cakap kat Mama bagi lemang Ayer Hitam ni.. Mama Long memang suka makan lemang... walaupun adakala alah sikit dgn pulut... Mama Long sgt confuse mulanya sebab walaupun dah biasa makan... tapi tak pernah pulak dpt lemang yang masih dlm buluh ni...
Nak kena belah dgn parang ke ni Nak oiii??? Tadi Mama Long ketuk2 je belakang dia.... dpt la keluar seketul dari muncungnya tu..kaut dgn garfu...

I think memang kena belah 2 jugak la buluh tu kan?? Segannya dgn uoll (readers)... nampak sgt la I ni tak pernah buat lemang... al-maklum ler... org Johor katakan... selalu kan mkn ketupat or nasi impit je...


8 comments:

  1. i nanges guling!!

    esok ade perkara penting i should setel, and now tgh lagu raya yg i rase nk bakar je radio die org...

    benggang x dpt stay long at mom's house... sob2,

    tua2 pon homesick! percaya x?

    ReplyDelete
  2. la....siannya...
    MS. Bubbles...susah2 klu mcm tu..u suruh je your Mum stay dgn u kat KL tu.. (eh u stay KL kan?)..:D

    Dulu pun I selalu homesick.. asal dgr azan subuh je teringat emak I..tak tau la apa sinonimnya azan subuh dgn kg halaman? Maybe dulu time sekolah, asal azan subuh je emak I kejutkan utk mandi dan gi sekolah kot..dan teringat beliau rajin masakkan air panas utk mandi pagi.

    p/s : begitulah berkat air tgn ibu

    ReplyDelete
  3. ewah

    kalau ayu pi umah MM..kena sains guest gak ker>
    nak saiz besor...8R

    hehehehhe

    alahai kak kusayang, kena belah lah...tapi hujung2 jer...karang isi terburai,..

    ReplyDelete
  4. la Ayu... nak kena belah gak ke? Malasnya... sib baik mmg sedap.. belah pun belah la. Thanks Ayu atas pandangan.

    ReplyDelete
  5. MM nak makan lemang tu tak payah belah du abuluh tu, gigit dan makan sekali je dgn buluh2 tu... hahahah.... nak tumpang gelak 1000x boleh tak????

    ReplyDelete
  6. Mummy ~ woalahhh.... sayang gigi I ni.. jaga penat2 dari kecik biar kilat bersinar tak pepasal sompek plak semata2 makan buluh.

    ReplyDelete
  7. salam akak Sam. lama x menjengah. fie deactivated acc fie for some reason. dan buat acc baru, here's the link; www.fierahmat.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Eh Fie... mcm tau2 je Akak teringat Fie 2,3 arini...sebabnya baru2 ni ada keyword ke blog Akak org cari blog Fie. Bila akak klik ke blog Fie...mcm dah privatekan je.. ada problem rupanya.. OK...thanks bagi address baru tu, nanti bila dah free akak jengah. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...