Saturday, October 2, 2010

Heran bila orang diserang Cik Anon..... anda heran tak?

Pagi yang segar di BP.....

Oh ya... actually bukan ada idea sgt pun nak menulis pagi ni..... tapi sengaja menulis untuk "menghapus" pandanganku pada n3 yg lepas yg I anggap "n3 cacat abad ini". Cacatnya bukan apa..... I tak suka "n3 letusan gunung berapi" seumpama itu.... maksud I... I tak suka membaca coretan kemarahan yg I tulis.... kadang bila baca balik n3 lama yg ada unsur2 kemarahan, I rasa mcm nak muntah pun ada... sendiri tulis sendiri nak muntah... orang lain baca lagi la mual2....hahaha...

TAPI.... kalau ada blogger menulis luahan mereka I akan baca sampai abis dan I tak kisah.. selalunya I akan berkata :

"apa la salah dia ni ya..... aku tengok ok je penulisan dia ni.... pesal la ramai tak suka dia....musykil.... musykil"

Ada juga blogger yang meluahkan rasa sedih kerana dianggap menunjuk-nunjuk sebab selalu asik menulis tentang rentetan perjalanan hidupnya yang padat dengan aktiviti2 mewah...(ini telah pun I kupaskan dlm n3 yg lepas).

Selalunya blogger yang berdepan dgn masalah dikritik dan dikecam "ikut sedap mulut" oleh Anonymous ni datangnya dari mereka yang memberi laluan kepada ANONYMOUS dalam ruangan komen. Yang si Pak Anon ni pun satu..... macam la kat blog orang tu takde CCTV boleh pulak menulis ikut sedap mulut diaaaaa je..... nak tau mcm mana nak kesan lokasi Pak Anon? Itu uoll kena belajar dengan Matsomherbs...yg pernah mengalami serangan Pak Anon... siap boleh jejak bumbung rumah lagik!!! Silap2 rupa2nya........ semua tu kerja-kerja exbopren uolls yg frust tak dpt kawin... aiikkkkkkk ...sila berbaik sangka I tak kata sahih itu kerja xbopren u....cuma kebarangkalian pertama. Kebarangkalian kedua... maybe orang tu nak ngorat u.... ala macam cerita masam-masam manis P.Ramlee tu..... mula-mula benci... lama-lama sayang.... :P

Kembali kpd persoalan kenapa I tak suka "meletuskan gunung berapi" dlm blog...... sebabnya kalau I asik marah-marah... lari la pulak dari tema "MARI MENGGEDIX SEBENTAR" dah jadi "mari mengamuk sebentar" pulak... Oleh itu.... I berdoa... jangan la ada sesuatu yang boleh membuat I marah lagi...

8 comments:

  1. hahhahah... biarlah cik anon tu... org xder kerjaya mmg mcm tu.. jgn marah2 lg ye miss

    ReplyDelete
  2. fie pun x suka anon la akak. tp yg fie tau, dlm blog dulu, anon tu mmg fie kenal sape. sbb gaya penulisan, dan bahasa memang sebijik. dia pun ngaku dia buat. skrg dah berbulan2 tau akak, dia asek ugut itu ini, buat akaun lain cuba nk add fie, tp fie x app. abis semua kawan2 fie dia kaco. lepas tu nak kasi porak peranda hubungan fie dgn budak2 kolej. geram betul. sebab tu fie buat blog baru. harap2 dia x kaco lagi. tp nk buat tutorial skrg takutlah akak. sbb hari tu dia ugut nak curi gambar, dan buat benda x senonoh. teruk betul. fie simpan semua msg dia lg, just in case kalau dia buat betul2, buat report balai je.

    psl hubungan fie tu, fie tahu mesti ada yg dapat teka. nak buat mcm mana akak. lebih baik fie buat keputusan mcm tu. ikut logik dan rasional. janji saja x menjanjikan apa2. org blh berubah dlm masa sehari je, inikan pulak 4thn setgh. dengan jarak maha jauh macam tu. it's not like dia boleh balik selalu once or twice a year je. baik jadi kawan. kalau dia mmg tercipta utk kita, xde apa dapat halang.

    terasa panjang pulak komen fie. hehe.

    ReplyDelete
  3. KENGKAWAN ~ biarlah dia kan.. ;)

    FIE ~ tak kisah nk tulis pjg mana pun... akak still baca abis...ooo Cik Anon tu siap ugut2 pulak? Seeloknya msg2 mmg kena simpan utk keperluan hari muka.

    Cinta Jarak Jauh ~ mmg byk perkara kena pertimbangkan. Klu kena kat Akak pun... akak tak sanggup!!! Tapi akak tengok Fie kuat....dah sekian lama baru skrg Fie berterus terang kpd public yg Fie kembali single.. Fie pun muda lg.. Akak doakan yg terbaik buat Fie.

    ReplyDelete
  4. hahaha..

    to MISS ANON AND MR ANON..u all sgt la poyos! saiko tau saiko??

    kalau tatau saiko tu...mcm giler la, ni giler betol bkn gurauan..

    sian kt u fie..i rase tu ANON yg dh tahap dewa gile nye tu..i ade kwn kt wad gile HKL. nty i tnye kan ade kosong x, boley register kan ANON c fie ni..ish, fobia i bace...

    MM pelik kan, nk comment2 tp ANON..i kena sekali je..pas2 die x jejak dh pon kt blog i..boley gaduh kan?

    ReplyDelete
  5. ye kak...betul..saya pun baru je meluahkan rasa sedih ngan marah dalam blog.sbb tak tau nak luah kat sapa kak...

    ReplyDelete
  6. MS BUBBLES ~ I pun musykil dan tgh buat kajian ni.... hehehe..

    Lu'Luth ~ Kekadang nak luah pd org sekeliling pun org busy dgn masalah sendiri...tu yg kita luah je kat blog... terkurang sikit bebanan tu kan..

    ReplyDelete
  7. menggedix lebey baik dari mengamuk...hahaha

    ReplyDelete
  8. ADAH ~ menggedix org baca pun tak sakit ati kan...klu mengamuk selalu..my follower pun lari..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...