Saturday, October 2, 2010

Tahun Ni Beli 4 - 5 Helai Baju Raya.... tapi sudahnya...

......sudahnya baju raya 3,4 tahun lepas ni jugak yg I pakai utk menghadiri raya gathering arini.


kenapa ya I pakai baju raya yg dah tersorok dlm gerobok ni?
I sendiri pun takde jawapan yg menarik....
2,3 helai baju yg I dah gosok dan bawa balik kg... last2 baju buruk ni jugak yg I pakai...
tapi yg pasti... jahitan tailor ni sgt selesa di badan...

Tapi tu la masalahnya.... tailor tu tak boleh I puji..
makin I puji, makin dia upkan harga...
sekarang I dah tak antar kat dia lagi...
sebab tak sanggup dgn kerenah dia yg sesuka ati naikkan harga..
(harap2 dia tak masuk blog I ni...sbb I sdg mengumpatnya hehe..)..

Eh.... apa sebenarnya yg I nak cerita ni kan.... I nak cerita pasal
raya gathering...tetiba cona 360 darjah tercerita pasal baju pulak....
haiii perempuan..... perempuan..... tak sah kalau tak cerita pasal baju raya.
Tak pe... raya pun dah nak abis...


Ehhhh...... apa ni???? Wow!!! My favourite pun ada.....

susah2 si Pn. S terbangkan cheese tart ni dari KL utk
Pn. A (tuan rumah).... dan senang2 je terus masuk
ke mulut I yg memang dah lapar ni..... sib baik tak
susah pulak nak cari rumah Pn. A kita ni..



ni la kawan2 I yg hadir....



3 Mak Dara Pingitan.... ehem!!
kpd Pn. A diucapkan jutaan terima kasih di atas layanan mesra
dan masakan2 yg sedap dlm majlis tadi.... thanks ya...

11 comments:

  1. takpe la baju raya tahun lepas pun...asalkan leh pakai lagi dan da boom..hehe

    sedapnya tart cheese tue...nak jugak...hehe

    ReplyDelete
  2. ADAH - yess...betul tu...yg penting DA BOOM!!

    Cheese tart mmg sedap walau dlm apa jua keadaan sekalipun.

    ReplyDelete
  3. kenkadang tailor naikkan harga sbb dia dah malas nak kerja... biar ramai lg customer hilang... (agaknyala)

    jumpa sethn sekali, pakai bj lama pun bkn org tau... (lagi sekali, gaknya la)

    ReplyDelete
  4. KENGKAWAN ~ tak juga...sebab hingga skrg Butik dia tu masih wujud lg. Mesti dia "rindu"kan I sbb dah berkurun tak antar baju ke situ lagi.

    Ha'a betul tu..jumpa 20thn sekali.. mana diorg perasan I pakai baju lama..kan. Pandai awak.

    ReplyDelete
  5. pergh, akak neh mmg tgi lampai ek. fie byk baju raya thun neh. 8 helai, tp sedihnya, time raya terbaring x sihat. bgun raya ke 5 je, sbb si dia datang melawat fie x sehat kat sini. dalam x sihat tu, gagah berdiri jugak buat laksa utk dia. huhuhu

    ReplyDelete
  6. FIE ~ Laa....siannya.. takpe..boleh simpan 8 helai tu utk tahun depan plak. Mesti cantik2 dan vouge2 baju raya Fie kan? Akak boleh imagine.

    Akak mcm ni la..bila dah suka sesuatu baju tu...buruk2 pun akak pakai....tp walau mahal mcm mana pun tapi tak selesa...sekali pakai terus simpan or bagi kat org..selalunya bagi kat anak Akak..itu pun klu dia nak. Budak2 skrg ni cerewet.

    Rajin betul Fie masak laksa, akak paling malas.

    ReplyDelete
  7. MM tak kisah la baju bila...yg penting Gie tgk MM maintain vouge!! Anyway, canteek spec...berkenan I you...mengancam gtu!!

    ReplyDelete
  8. NOORGIE ~ terima kasih le krn memuji... Oo berkenan dgn spek tu ke? Itu la spek yg kita ckp aritu..beli krn terpaksa (sbb salesgirl tu dah keluarkan segala spek yg ada kt kedai tu semata2 nak layan I sorang)..hahaha..

    ReplyDelete
  9. kekadang baju raya yang dolu2 jugak dipakai....yang penting masih muat...kak sam bila plak buat open house...blehlah zai datang bertandang..

    ReplyDelete
  10. mm, hany pon suke cheese tart tuh. tgk pon dah terliur

    ReplyDelete
  11. ZAI ~ tahun ni akak tak buat open house.. open mouth je ada.. haha..

    HANY ~ mkn berkali2 pun tak jemu kan cheese tart tu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...