Thursday, November 4, 2010

Kenapa Suka Ngorat Bini Orang??

Mula-mula jemari I mencecah keyboard tadi... something yang pop out on my mind ialah nak crita tentang kemusykilan "mengapa orang suka ngorat bini orang" - sebab ada kait mengait dgn permasalahan sorang kawan I baru2 ni.... then fikir2 ingat mcm malas nak tulis topik tu and nak KIV je dulu tajuk tu sebab ada satu perkara yg lebih penting iaitu topik = "blog2 yang digemari".. Ingat nak share dgn uoll..tetiba ghaib plak..puas cari tak jumpa link tu.... tak pepasal, sebaik I masuk je forum tu.... nampak lagi topik BINI ORANG lagi.... Sah!! Ini memang nak kena tulis jugak la jawabnya...lol..

Adik dalam forum tu menulis :

"Akak tu layan saya mcm seorang istimewa....sebab saya pon pernah bercinta. Dengan sikapnya yang open minded, caring, manja membuatkan saya tetiba ada perasaan gila ini.setiap hari mesti dia hantar sms pada waktu malam.selalu dia tanya dah makan ker?.
sifat2 mcm ni mmg saya inginkan. (oh itu rupa2nya sebab2 diorg ni suka ngorat bini orang.... ish ish ishhhhh fatamorgana tu dik oiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!)



Suami akak ni mmg selalu balik lambat,suka marah2 (oh patut la pun) ,kadang balik kadang2 x balik.pagi td akak tu jumpa saya dia kata kena pukul dengan suami pagi raya.dari cerita dia,mcm ada kekecewaan dan penyesalan.
tu sebab saya luahkan kat forum nih.sedikit sebanyak dapat membantu meringankan masalah saya ini.thank banyak-banyak." BEGITULAH PENULISAN DLM FORUM TERSEBUT.

Tetiba I teringat apa yg dikatakan oleh seorang sahabat baik I baru-baru ini :

"Yg mengoda tu bukan org...tu syaitan namanya...haha anggap depa ni setan so kena rejam la....!!!! ape lagi para pompuan mai arrr....!!! musim haji dah bermula...jemaah reramai nanti gi melontar jamrah mari kita tanamkan semangat melontar jamrah gak dr mesia ni untuk para boyerr kt fb ni...huhu,,,tu nasihat tuk kekawan baik kita yg tergoda la yeak sam...huhu....takde niat lain...jgn mare"

Hahaha.... memang lucu kawan I ni... tapi betul la nasihatnya tu (bukan ditujukan buat I ya.... I tak pernah digoda ..... huhu!!!! :P)



Berbalik pada kisah kakak yg bermasalah tadi.... I rasa dia perlu berbincang balik dgn hubbynya mengapa jadi sekejam itu. Bermasalah kat tempat kerja sekalipun....jgn la dibawa balik kemarahan itu hingga si isteri rasa tertekan dan terabai, bukankah dulu anda juga yang sama-sama bersumpah setia. Ha kan bini dah digoda orang...

Suami-suami di luar sana.....Sayangilah tulang rusuk anda jangan sampai nanti dah hilang baru menangis tak berlagu.

* pesal aku upload gambar ni pun aku tak tahu...yg pasti... itu la masakan aku semalam... kelam kabut masak sebab dah janji dengan Comei nak chat pukul 2.30 pm.

9 comments:

  1. yang penting kita tak kacau orang udahlah....n kita bahagia pun dah ok...

    ReplyDelete
  2. Macam2 masaelah! kena la pandai2 handle... kot tak makan diri ye dak!

    ReplyDelete
  3. Zai - asal bukan kita yg kacau org dah la kan..huhu...

    JS - selagi bernama manusia...masalah tetap ada.

    ReplyDelete
  4. ish2, ape ker murni nau perangai cm nih. haihh.

    dulu aku ingat paling selamat jd bini org ler, takder org usik2 lagik. tapi takkk. lagik pelik adoo,

    ReplyDelete
  5. hahaha...

    i x pernah plak ter jebak dgn husband org..sumpah takut nk terjebak..

    aaiis, bdk lelaki tu tangkap feeling awl sgt...

    mayb akak tu bosan dgn perangai laki die tu..i pon cepat boring..kalau x kena time mula la i mcm singa!! aauumm mkn org...

    ReplyDelete
  6. AISHA - hahaha.. saham makin laris plak ya?

    Ms Bubbles - suami kakak tu selfish sgt.. jenis nak menang sendiri je gaknya then dia meluahkan problem pd org yg salah.

    ReplyDelete
  7. MM...dalam hal ni saya berpendapat.."bertepuk sebelah tangan tak berbunyi" kalu omputehs kata "it takes two to tango" so kalau ade laki orang or jejaka bujang yang duk mengacau bini2 orang tu...bini orang yang dikacau tu kena lah kuatkan iman dan buat deeerkkkkkk je la.

    1 lagi laki2 orang, yang bini2 nya dikacau tu pulak, kenalah mengimprove'kan cara2 melayan bini, supaya bini2 mereka2 ni tak melayan apa jua 'godaan' yang mendatang...

    fuhhhhh...panjang pulaks la komen I kali ni MM....

    ReplyDelete
  8. emmmmm.....tergoda pulak aku dgn masakkan ko sam..huhu!!!

    ReplyDelete
  9. NOOR GIE - pendapat yg sungguh bernas tu! I setuju 100%.

    BB - hahahaha... yo la tu!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...