Saturday, November 27, 2010

Masakan Turki

Makanan Turki.... uoll pernah makan? Pada I ianya memang sedap.... first time merasa satu resepi bariyani turki di Tanah Suci berkurun dahulu, sedapnya masih teringat-ingat hingga kini... nak buat sendiri memang tak pandai.. dah serf. kt internet tapi tak jumpa. Kalau uoll ada, sila la share... kot2 kita boleh cuba sama2....

Alhamdulilah... semalam, walaupun tak merasa bariyani Turki.... dapat makan menu-menu di bawah, terasa cukup menyelerakan. Terlupa sekejap kerinduan pada sambal belacan di tanahair yg sering terbayang-bayang di ruang mata sepanjang berada di sini (Australia)... (lupa kejap je... lepas tu bila dinner time.... still berusaha utk order sambal belacan... org tu buat sambal lain plak rasa.....takde rasa sambal belacan langsung pun.... maybe stok abis kot).

salad ni simple tapi cukup menyelerakan...


kebab daging ini memang lazat.... adoiiii
laparnya cerita pasal makanan2 ni..... sib baik
kejap lagi lunch time!!


Wahai sedara-maraku yg sedang meraikan pengantin....
sunyi terus ya uoll semua berkumpul di rumah Abg Din...
tak ingat kat aku pun??? :((
pukul 11.56 am di sini (sama waktu di Malaysia)... tentu uoll
sedang seronok menunggu ketibaan pengantin lelaki..

3 comments:

  1. bestnya miss mirror bercuti.saya tak pernah merasa masakan turki.happy holi-holi-day ya

    ReplyDelete
  2. Miss Mirror, kalo suka makanan Turkey mai le bercuti kat sini (Hannover)....Byk kedai Turkey kat sini...Saya pun selalu pekena kat kedai je...Masak sendiri lum pernahh..

    ReplyDelete
  3. MUMMYSHANE ~ thanks... mmg best...jom!

    ZARISMA ~ Inysaallah one day kami buat trip ke tempat u pulak... hehe..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...