Sunday, December 26, 2010

Makan-makan Ex-TIJB di rumah seorang Jejaka

Hai all!!!! I sedang asyik memotong kek kukus pemberian Mr. A, ex-classmate I yg sedap sangat ni.... tak tipu... memang sedap gila! Sib baik la belum sempat gila dah kena mengadap komputer untuk upload semua gambar-gambar ni (dengan harapan teman I yang ayahnya namakan Yatie TIJB tu membaca blog I ni dengan penuh perasaan kempunan.. :P).

After solat zohor dan makan speghetti di rumah sendiri siang tadi, kami 5 beranak terus la vrommmmmm ke rumah Mr. A... disambut mesra oleh beliau dan rakan-rakan lain yg rupa-rupanya dah lama sampai...

Dah jangka dah Mr. A dan Isteri pasti menyediakan juadah yang lazat-lazat!!!! Sebelum ni pun... I ada share untuk anda semua (my readers) resepi-resepi dari beliau.


lauk pauk memang menyelerakan... ayam masak merah juga
sangattt sedap! dan tak lupa, Mr. A juga menunaikan apa yg
I request iaitu Sumi Jelly Cocktail - resepi sila
rujuk di sini ya! Juga sgt marvelous hingga belum sempat
snap dah licin.


kek kukus, baulu dan sambal petis yang
kesemuanya homemade... memang sedap.. dan
laris dijual di sekitar JB ni (cehhh mandai2 plak I)
tak tau la mereka jual kat mana.. tapi sememangnya
produk-produk di atas adalah specialty mereka berdua
di musim-musim perayaan... pasti
client beliau sangat berpuashati sebab
memang sedap-sedap semuanya.

?

?

tak sah bercerita tentang mereka tanpa menyertakan gambar
sebagai bukti kehadiran...





sebelum pulang, Mr. A membekalkan kami 3 item ni...
thanksss Mr. A... thanks juga menjemput kami...dan
thanks atas layanan tip top!



Kawan kita si Azie dan Suaminya tidak ketinggalan
untuk merakamkan kenangan


Thansk Azie sebab membekalkan keropok-keropok
dari Batu Pahat ni..... buat susah-susah je diorang ni...
Alhamdulilah... murah rezeki I bulan ni...

Kita mengendap plak deco-deco rumah dia ni...





Sebelum mengundur diri, I nak ucapkan tahniah atas kejayaan anak masing-masing dalam exam yang lepas... sama ada UPSR mahupun PMR... juga buat Yatie TIJB dan SueEsa Kashmir atas kecemerlangan anak uoll dalam PMR baru-baru ini...

8 comments:

  1. salam

    MM
    menyelerakan lah makanan yang MR A buat tu,..
    siap pelbagai juadah disediakan..ayu suka sangat kek dan kuih muih yang atas meja tu

    wah.....bestnya kalau ada rakan xsekolah yang bisness mcm nie

    ReplyDelete
  2. AYU ~ w'salam.. mmg sedap2..rugi kan kwn2 I yg tak join td..;) bukan senang nk jumpa pasangan suami isteri yg mempunyai minat yg sama mcm ni.

    ReplyDelete
  3. MAMA ~ ha'a..dpt mengimbau nostalgia silam, satu terapi utk perasan muda...;)

    ReplyDelete
  4. amboi Miss Mirror nie mesti makan sakan nie....ko plak bila nak buat majlis makan2....bleh kita gie rumah...

    ReplyDelete
  5. ZAI - klu nak jemput semua blogger2 satu M'sia ni kena tunggu I terima menantu ... hehe.. itu pun klu pjg umur.

    ReplyDelete
  6. takde ke cara nak kontek...macam swedap jer

    ReplyDelete
  7. Nafisa ~ berminat? Boleh je... nanti I tanyakan dia.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...