Sunday, January 2, 2011

Kuasa Keakraban Mengalahkan Antena Astro

Patutnya I dah tido tau ni... ikut perancangan memang patutnya I dah tido dari pukul 10 tadi sebab esok anak2 dah kembali ke sekolah :'(


Tapi menggedix punya pasal... tak jadi2 nak tido.... takpe la kan kalau I nak menyembang2 jap dgn uoll dulu sebelum tido ni.


Straight to the point, I cuma nak tanya... betul ke kalau kita dah akrab dengan seseorang, kekadang kita macam ada "connection" dgn orang tu.... Let's say la kalau orang tu ada problem, kita macam terasa2, kekadang sampai termasuk dlm mimpi.



LV handbag limited edition ~ tiada kaitan dgn entry
sesaja bubuh buat eksesori blog... dan cuci2 mata..




Punya la pelik kan "kuasa" keakraban itu sampaikan seolah2 orang tu ada pasang "cctv" kat rumah kita pulak, boleh tau pulak apa yg sedang bermain2 di dalam minda kita. Biasanya kalau husband and wife memang ada "instinct"2 mcm ni kan... Tapi I rasa pun sahabat karib pun kadang Allah berikan "instinct" bila dah terlampau akrab. Agaknya la.... sebabnya... dulu pernah la berlaku... time I dilanda permasalahan duniawi, tetiba je kawan I muncul menjelmakan diri dan bertanya khabar... Alhamdulilah kehadirannya itu telah berjaya menyelesaikan permasalahan yg melanda. Memang satu miracle yg Allah turunkan.. 




Itu satu hal la kan..... tapi yg buat I lagi pelik....ada sekali tu I sedang merancang untuk membeli sesuatu, memang dah 2, 3 hari asyik memikirkan untuk membeli barang itu....cuma belum sempat je nak beli... tetiba je tak lama lepas tu.. orang tu call...


"Eh Sam..... aku sekarang ni kat bla bla bla..... ko nak tak kalau aku belikan ko bla bla bla"


Haa???? Terkejut I tau.... macam mana la dia tau I sedang memikirkan hal itu. I rasa I takde plak buat apa2 wishlist kat mana2... Memang menghairankan.


Pernah tak uoll menghadapi situasi seperti I ni? Sungguh Pelik Bin Ajaib I rasa kuasa keakraban itu..


2 comments:

  1. gambar handbeg tu mmg menggangguu aktiviti hari ini.. kakakakakaa

    ReplyDelete
  2. Linda ~ tu Tok T punya handbag.... mintak dia sponsor la klu berani. Haha...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...