Tuesday, February 15, 2011

Entry seorang wanita yang kena kuarantin

Sedang mencari-cari keindahan di hujung kebosanan. Alhamdulillah masih ditemui.... Dari raut wajah ceria anak-anak menghadapi hari cuti, wajah simpati dari sang suami yang berjanji untuk membawaku makan di tempat yang best2 jika kusembuh nanti... menjadi satu semangat untuk aku segera sembuh.

Ibuku pun dulu waktu aku kecil-kecil sering berjanji sesuatu tiap kali aku sakit... "Lekas-lekas sembuh ya, nanti nak pegi tengok pengantin rumah si polan dan si polan". Ah zaman tu... apa je yang menjadi hiburan orang-orang kampung kalau bukan keramaian majlis kawin. Bukan ada pesta air, pesta itu dan ini. Itu pun dah menjadi satu semangat untuk aku menelan cortal agar segera sembuh sebab nk tengok pengantin punya pasal.

Teman2 blogger yang rajin mengupload gambar makanan yg sedap2 pun menjadi pencetus untuk aku segera sembuh.... huh! takpe... nanti aku dah sembuh... aku cari semua makanan tu!



kesian I... cuma makan speghetti meatball je hari ni...
maybe menu ni sampai ke petang... (kalau rajin
petang karang I masak sambal telur hancur)
takde kudrat la tgh sakit2 mcm ni I nak masak pelik-pelik..
sib baik IRP yg selalu tak suka speghetti, sudi jugak
makan, maybe ada meatball tu kot yg buat dia suka.

Kerepek ubi dan kurma merah
ni baru dapat dari Uncle hujung taman....
ada byk lg sebenarnya.. tp tinggal 2 item ni je
sbb yg lain2 dah dimakan si Shashal yg pantang jumpa coklat..


Untuk renungan bersama :

"Barangsiapa berselawat ke atasku satu kali, nescaya ALLAH SWT akan melimpahkan Rahmat keatasnya sepuluh kali ganda".(HR Muslim)

Semoga kita semua dapat memperbanyakkan selawat ke atas baginda, Nabi Muhammad S.A.W dalam kehidupan kita seharian. Lagi banyak lagi bagus.... Ok mulakan sekarang...





4 comments:

  1. rajinye sakit sakit pun masak.. sedap la spagetti tu hehehe..

    ReplyDelete
  2. semoga cepat2 sembuh ... klu IRP janji bagi beg LV bila sembuh sure sekarang gak boleh berlari kan... hilang semua sakit pening.... heheh. Anyway rajin2 makan ubat ye...

    ReplyDelete
  3. Thanks Mummy... tu la klu IRP janjikan beg LV.. skrg jugak saya sembuhkan diri. :D

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...