Thursday, February 17, 2011

Kalau romantik sangat je tu.. ada la yg mencurigakan..


Wahai remaja-remaja single... sila berhati-hati dengan teman FB yang anda baru kenali. Apatah lagi yang terlebih caring, menjanjikan pelbagai kemewahan.... handsome plak tu.


"Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN)Bukit Aman, Datuk Noor Rashid Ibrahim berkata, Facebook adalah taktik terbaru dikenal pasti digunakan oleh sindiket dadah antarabangsa untuk merekrut rakyat Malaysia bagi dijadikan keldai dadah". ---> berita lengkap sila klik sini.

Sendiket ini dipercayai menggunakan warga lelaki tempatan untuk memperdayakan gadis dan janda bagi tujuan untuk mengkeldaikan mereka. Oo I see... sangkakan menggunakan warga asing, kalau tidak.... naik curiga gak la I dgn teman2 warga asing I kat FB tu... hehe jahatnya berburuk sangka... Mana taknya tetiba je lately ramai plak warga asing seantero maya request fren atas alasan...ingin mengenali lebih rapat dan selalu singgah blog I... bla bla bla. Macam musykil plak aku.... guna google translate ke apa baca blog I ni Madam?


Untuk YATIE TIJB : Kalau ko nampak muka aku sekarang, ko mesti terkejut.... tersangatlah "CANTIK"nyaaa........ huaa pedih, sakit mencucuk-cucuk... dah masuk hari ke 4 ni baru rasa bisa2nya. Patutlah Allah turunkan hanya sekali sahaja penyakit chicken pox ni bagi tiap individu sbb bisanya Ya Allah..... hanya Allah dan mereka yg pernah mengalaminya je tahu situasi aku masa ni. Thanks ya tepon aku tempohari.








9 comments:

  1. btl jgk tue tue..kdg2 hairan dgn frd dri luar nie..

    ReplyDelete
  2. kalau x kenal janganla add.. boleh x mcm tu MM?

    ReplyDelete
  3. Nurayunni - :)

    Kengkawan - Ha betul la tu, melainkan kita ada bisnes utk dipromosikan.. itu pun kena tahu batas2nya, jgn senang2 untuk keluar dgn mereka yg tak dikenali.

    ReplyDelete
  4. adoiii, akak, jgn bagitau siksa chic pox neh akak. fie seram. ada tak orang yg x pernah kena seumur hidup? mesti kena jugak ke? alahaiii.

    fie pun nak delete fb dah neh. malas nak main. kalau rasa bosan, buat semula. haha. rajin, kan?

    ReplyDelete
  5. Fie - ada kot agaknya org yg tak akan kena seumur hidup...seingat Akak, arwah ayah Akak tak pernah kena sampai la dia meninggal.

    Oh dah nak buang FB plak... dasyat minah ni bila dah bertindak. Cayalah.

    ReplyDelete
  6. mcm2 kan. sebab tuh sy approve sape yg sy kenal je. kalu tak kenal, tp mutual fren ramai, sy tak approve pon. jom beware =)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...