Wednesday, March 9, 2011

Apakah masakan yg julung-julung kalinya you masak untuk Cik Abang you?

Apakah masakan yg julung-julung kalinya you masak untuk Cik Abang you?

- tak kira la husband ke bopren ke?

Apa?? !!!!!

~ Nasi ayam yang terhangit?


~ soto yang termasin macam nak kawin?





Pengalaman saya? Oh rahsia la - mana bleh cakap....

Gambar di atas ialah donut cheese yg I buat tadi.
Resepi donut uoll pun dah tau kan?

Doh tu uoll bulat-bulatkan... leperkan
bubuh cheese di dalamnya. Biarkan sekejap hingga
kembang... goreng. Siap... taburkan gula.


Itu je..








pizza epal, yang tak secun Eny buat.. tapi walau tak cun pun

ianya dah habis dah kami makan.


Ok la... ingin mengundur diri dahulu sbb ada tugasan duniawi..

11 comments:

  1. ish..... ni yang menyesal buka entry makanan ni. lapo plak tetiba. ni yang nak marah nih.

    huhuhu....

    ReplyDelete
  2. Tasha - la.. ingatkan nak jwb questionaire tadi..

    Sorry la, lapo ke? Ambik je la aroma dr jauh kot2 bleh kenyang.

    ReplyDelete
  3. mm mmg pandai menggoda tang makanan ni tau...sabo je lah...ishhh

    ReplyDelete
  4. HANY - bukan bln posa, takpe la kot... huhu...

    ReplyDelete
  5. ayu ingat sangat
    en zalie baru risik esok request nak udang sambal dan ketam berkari.

    dihantar dari rumahnya yag jarak 2 jam

    peeh.menjajau...dia ushya terus dari tingkap ruang tamu

    walau ibunda tak bantu..nujur ayu mmg tak kekok..

    2 minggu kemudian baru hatar rombongan bertunang..sabor jerlah en zalie kan??

    ReplyDelete
  6. AYU - Wow! Kelazzz!! Tak sia2 En. Zalie memilih Ayu sbg isterinya, rajin & pandai memasak plak tu..patut la tak teragak2 terus meminang.. mesti dh tergoda dgn kari ketam Ayu la tu..;)

    Thanks Ayu berkongsi kenangan itu.

    ReplyDelete
  7. entry u buat perut i lapar dan berkeroncong...dah lama i tak masak, bizi sikit..

    ReplyDelete
  8. ALINAC - Tomyam? My favourite tu..
    Mesti sedap u masak kan..

    DR SIRNA - busy? La patut la senyap je.

    ReplyDelete
  9. kira jadilah lah tu MM... janji sedap pizza apple tu hehehhe...
    bytheway my cik abg lagi pandai masak dari I.. hehehe macam pelik je kan??

    ReplyDelete
  10. Eny - Oh Cik Abg U pandai masak? Kira gandingan yg mantap la tu, 2,2 terror masak.. bertuahnya sapa jadi jiran Uoll.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...