Sunday, March 6, 2011

Meraikan Kesembuhan & Pertanyaan Tentang Mascara

Hari ni kami makan-makan di sini (di sebuah hotel di JB yg dirahsiakan... sebab malas nk promo nama hotel tu :D ) sebagai meraikan kesembuhan kami bertiga..





seafood2.. kupang bermayonese itu sangat menyelerakan...
jom nanti kita buat nak?



lauk pauk..


tak sentuh yg ni pun... sebab dah cukup terliur

dgn menu yg kat bawah ni...kalau diorg semua memilih nasi jagung yg lazat itu sebagai first course, I plak
memang tak sempat2 mesti nak jamah puding2 yg lazat2 ni..



rasa mcm nak habiskan semua....



tak sempat makan kek2 ni pun... entah
perut I dah tak muat...



goreng pisang pun ada.... memang tak boleh lepaskan...
apatah lagi.. dgn sambal kicap itu!!




mee kari..

Menu-menu lain spt cendol, murtabak, pizza, sup sayur, sup cendawan... otak2... tak sempat makan dan tak sempat snap, sebab terlalu asyik menikmati puding2 dan seafood2 dlm cwn2 itu... serta nasi jagungnya yg memang lazat (rasa macam nak mintak resepi je dgn chef tu... agak2 dia bagi tak?? ;D)... Oh siapa kata I tak pernah masak nasi jagung, cuma I rasa masakan chef di hotel ini tadi memenuhi standard piawaian tekak I yang makin menggada semenjak dua menjak ni..

Eh I nak tulis satu perkara lg... (rasa mcm dah pjg sgt je entry I kali ni... takpe la kan), tadi kan... I rasa I dah tersalah beli maskara la, puas dah I belek2, tengok expired date dia 2010, I tanya amoi tu... dia kata itu bukan expired date tp manufactured date.. sampai rumah I teringat balik... kalau itu mfg date napa I terperasan tadi ada mascara yg lain tertulis 2013 (u faham kan maksud I ni?).... cam cuak plak I nak pakai.... I blom bukak lg, tapi rasa mcm malas plak nk gi balik tempat tu & tukar... apa jadi agaknya kalau I tawakal pakai je?? Uoll ada tak idea utk menolong wanita ini?




2 comments:

  1. tak per MM..pakai jer mascara tu..paling tinggi bulu mata tu gugur jer...hehehehehe...

    yelah biasa belakang alat makeup tu tulis manufacture date....

    ReplyDelete
  2. Mama - klu gugur bulu mata je takpe.. dibuatnya jadi Kassim Selamat.. huaa T___ T... nauzubillahiminzalik..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...