Saturday, March 19, 2011

Seharian Di Melaka


Pack sikit jadual hari ni dgn undangan perkahwinan saudara mara & sahabat handai yg tidak terduga lebih awal, nasib baik ada bawa balik sehelai baju kurung di dlm beg balik kg. Kalau tidak, pasti wanita ini ke majlis kawin dgn jeans dan baju rambu ramba itu. Moral of the story - tiap kali balik kampung jgn lupa bawa bersama sekurang-kurangnya sehelai baju kurung moden lip lap dan sehelai baju kurung warna putih ataupun hitam.

Warna putih atau pun hitam itu??? = untuk digunakan masa-masa kecemasan, kematian dan yg sewaktu dgnnya.

Dengan berbaju kurung moden warna merah menyala (yg hampir ku masukkan dlm stor sebab tak sedap pakai ) dan shawl putih berlilit2 yg murah itu... sampai jugak akhirknya I ke Melaka hari ni dgn penuh keyakinan... moral of the story : yg buruk jgn terus dibuang..


Ini bukanlah lokasi sebenar.... tapi sebagai pencinta seni binaan dan kehijauan alam, sudah pastinya I tak akan sekali-kali membiarkan camera I balik dgn kosong begitu saja tanpa merakamkan keindahan desanya yg menghijau. Maaf kepada pemilik rumah ini kerana snap tanpa izin... Ini bukan rumah Adah ataupun Sara darling kan? ;) (mereka berdua teman blogger I dari Melaka).



cenderhati dari pihak pengantin..


Pohon semalu yg mengimbau kenangan silam - Masih teringat temanku berdongeng di padang sekolah ketika itu : "sesiapa yg dapat memetik daun semalu ini dlm keadaan daun tidak menguncup... akan berkahwin dgn anak raja" - Hahaha... jgn percayalah benda mengarut ni semua..

Itu la cerita I hujung minggu kali ini... Uoll pulak bagaimana?

10 comments:

  1. MM--
    serius nak kata....ttg daun semalu tu..ayu dan geng2 anak dara tahun penghujung 80an..mmg gile dok tangkap daun tu..
    akhir cerita...bila dah dewasa..bukan tak dapat nak kawin dgn anak raja.....yang nama ada sipi2 raja pun tak ada..hahahhaha


    PS: wah! bestnya pi melaka..siap gather2 lagi..
    bila nak singgah kulaijaya??

    ReplyDelete
  2. AYU - hahaha.. kelakar je kan bila dikenang2..

    Itu la kan.. bila la agaknya nk singgah restoran Ayu tu..azam tu mmg ada, tp tak tau la bila :D

    ReplyDelete
  3. I bermain ats jalan raya. hehehe....

    ReplyDelete
  4. peh,daun semalu mane yang tak menguncup kalau kene usik.memang terror la sape dapat buat tu.

    ReplyDelete
  5. Tasha - Bermain atas jln raya? Makan angin ke Dik?

    SFM - nanti kita tanya kengkawan, sapa yg pernah berjaya melakukannya.

    ReplyDelete
  6. Kahwin Anak Raja? Ish ish, terkurung dlm sangkar Emas?

    ReplyDelete
  7. entry kali ni takde makanan ye kak. huhu :)

    ReplyDelete
  8. MS - biar sekufu, klu dah jodoh nk wat mcm mana kan..

    FREAKY - cuti sekolah dah abis... entry makanan pun berakhir.

    ReplyDelete
  9. salam.. rajin2 meh laa ziarah blog Aku Sebutir Pasir hamba kalau nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  10. W'salam Dr. Jhaz.. insyaAllah saya akan berkunjung ke blog anda.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...