Thursday, April 14, 2011

Cintaku masih padamu....

Biarpun hatiku tidak lagi 100% padamu seperti dahulu...

meninggalkanmu terus bukanlah satu kewajaran buatku..

Kau terlalu banyak berjasa

kau menceriakan aku ketika aku gundah..

kau mengisi tiap kekosongan jiwa...

bagiku... kau tiada cacat celanya..

hadirmu atas restu..

4 tahun bersamamu satu pengalaman terindah



*


*

*

*

*

*

*

Oh wahai BLOGSPOTku.... terima kasih atas hadirmu selama ini, aku belum merancang untuk meninggalkan mu buat setakat ini... Tak tau la kenapa kengkawan aku bagaikan meninggalkanmu seorang demi seorang...




Sajak ini ditulis sebagai feedback kepada entry En. Matsomherbs - Kenapa blog terbiar?
p/s *** sorry kalau ada yg tersuspen baca sajak atas tu, aku belum gila lagi la nak merapu jiwang karat, persis orang belum kawin plak lagaknya.... Nauzubilahiminzalik...
Ya Allah ya tuhanku... kau berilah aku kewarasan sampai bila-bila... jangan la sampai aku menzalimi diri sendiri.. bimbinglah kami untuk terus berada dalam naungan mahgrifah-Mu. Amin ya rab bal alamin...



kat blog jugak la I belajar buat pancake cara malas ni..
- requested by Qistina utk sarapan dia ke sekolah pagi ini..




Betapa la bahagianya kita berblog...
Bila kita bersendirian dan ada orang on line di blog kita, ianya sebenarnya memberi kesan physcology yg positif dlm diri di mana kita akan rasa lebih BERANI (walaupun takut-takut.. especially bila hubby outstation malam-malam, teringatkan hantu Kak Limah). Uoll macam tu tak? Padahal kalau terjadi apa-apa, readers bukan boleh buat apa pun kan... Apa la I ni kan? Fatamorgana betul! Tapi let say la kalau terjadi tsunami ke, gempa bumi ke... (Nauzubilahiminzalik... lindungilah Malaysia dari semua kejadian itu.. JAUHILAH ZINA!!!)... ok sambung cerita.. let say la tetiba kejadian itu menimpa, segera la update entry bertajuk :

"Wey!! Tolong Selamatkan aku !!! Aku masih kat rumah ni!!!"

Ok... dah terlebih merapu plak entry kali ni... balik-balik entry resepi pun korang dah bosan kan?

6 comments:

  1. betul lah miss mirror...skrg ramai dah blogger yg semakin hari semakin menghilang...huhuhu...

    kelakar la plak entry miss mirror kali nie...hehe...

    kalau tsunami atau bencana apa pun boleh tulis dlm blog mintak tolong...idea yg bgus...hhehe

    ReplyDelete
  2. ADAH - diorg merajuk kot..hehe..nanti kita siasat ;)

    ReplyDelete
  3. mungkin sekarang musim exam kot.sebab tu ramai yang menghilang.

    ReplyDelete
  4. SFM - maybe.. itu yg remaja belia maybe la exam, ni kengkawan lama Akak ni, mana peginya??? Takdenya diorg tu nak exam2 lg.. dah tua dah :D

    ReplyDelete
  5. Tajuk ko ni kadang-kadang menjadikan Adik Iparku hampir pengsan!

    ReplyDelete
  6. MS - Hahahaha... don't worry, adik ipar ko tu dah paham dah perangai bininya yg gila2 ni.. kalau tak, tak kan dia redhokan bininya berblog sampai sekarang.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...