Thursday, April 21, 2011

Jom antar baju raya!!!

Uoll dah buat baju raya? Aritu masa I gi alter 5 helai baju kat butik tu kan... Mak Nyah tu tak nak ambik lagi dah... dia kata dah tak sempat nak jahit lagi sebab customer dah start antar baju raya... mak aiiiii semangat betul la uoll ni. I blom beli apa-apa kain pun....

Antara baju2 yang I baru ambik dari butik semalam. Yang hitam tu jubah yang Datin Z hadiahkan itu ari, alhamdulillah.. dah muat dah baju tu kat badan I akhirnya... nanti senang2 I peragakan ya Datin.

Sib baik la masih ada butik yang sanggup tolong I alter baju-baju ni semua ---> walau tak menepati kehendak, dah janji kata bubuh padding pun dia tak bubuh. Disuruh pasang butang mengerlip, dipasangnya butang malap... hmmm.... sabar je la..... dia terlupa agaknya yang dia tengah deal dengan seorang wanita yang cerewet particular bab-bab ni. :P

2 helai baju kebaya kemetot (spt gambar di atas) yang dah tak bleh nak ditolong lagi.. Moral of the story... lain kali kalau nak beli baju, biar yang betul2 menepati citarasa... kalau main alter-alter ni... kadang tailor pun malas nak buat.

I pun satu.... dah tau tak suka pakai baju kebaya kontot yang I beli tu buat apa la kan?






susah-susah I pakai je kain samping mcm ni...
hehe... ok ke?


Masih ada alternatif lain sebenarnya, baju kebaya kontot tersebut boleh dilabuhkan menjadi sehelai gaun ala barbie doll spt gambar di atas... Anggun kan?


MOTIF ENTRY INI : Sekadar ingin beralih seketika dari isu masak-masak..

4 comments:

  1. alaaa...xde baju raya lagik nih...camno camno

    ReplyDelete
  2. alahai akk kita ni..... pakai apa pun lawa ajer.... dah la pandai masak pulak tu. complete set.hahaha

    ReplyDelete
  3. Tasha - hahaha.. Tasha ni segan tau akak Tasha ckp mcm tu.. neway thanks..:D

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...